Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chinese

czy sad podwyzszy alimenyty jesli pozwany pracuje za granica i nikt nie zna jego

Polecane posty

od 2003 sąd zasądził po 300zł alimentów (były mąz był wtedy bezrobotny- pracował na czarno za granica) zaczął płacic dopiero w tym roku czy na tej podstawie moge dowodzić ze ma już prace wiec może płacic wieksze alimenty choc nie znam jego adresu i nie moge przedstawic zaswiadczenia o jego zarobkach?

zawsze mozesz wniesc o podwyzszenie alimentow, obojetnie czy on pracuje czy nie, ciebie nie obchodzi ile zarabia maz, tylko przedstawisz przed sadem wydatki na dziecko, tyle i tyle... najlepiej miec faktury na wszysto

Lepiej argumentuj, że wziększyły się potrzeby dzieci oraz, że od 2003 roku podrożały koszty utrzymania. Zaświadczenie o zarobkach składa ten, kogo ono dotyczy. W Polsce pracodawca pozwanego nie wydałby Ci takiego zaświadczenia nawet ;)

znajomy mi poradzil abym dogadala sie z nim poza sadem: mam powiedziec: podpisz oswiadczenie ze bedziesz wiecej placic to nie zaczne cie szukac przez angielski sad. ( niewiedzialabym jak to zrobic ale mam go tylko postraszyc) ale jesli on sie zgodzi to co mi daje takie oswiadczenie przeciez komornik mi go nie uzna gdyby przestal placic

Po co Ci oświadczenie? Po prostu niech płaci dobrowolnie więcej :) Angielski sąd nie jest Ci potrzebny bo właściwy jest sąd w Polsce. Alimenty możesz egzekwować przy pomocy angielskich organów egzekucyjnych korzystając z Europejskiego Tytułu Egzekucyjnego (wydaje polski sąd na podstawie prawomocnego wyroku).

TA TYLKO NIE ZNAM JEGO ADRESU WIEC W SADZIE MI POWIEDZIELI ZE NIC NIE MOGA A ON RAZ PLACI RAZ NIE JAK MUSIE PODOBA

WOGOLE TO WSZYSTKO SIE ZACZELO OD TEGO ZE NIE PLACIL PRZEZ 6 LAT I SPRAWA BYLA U KOMORNIKA ALE ON NIC NIE ZROBIL BO EKS PRACUJE ZA GRANICA I NIKT NIE ZNA ADRESU NO I JA PRZEZ TEN CZAS DOSTAWALAM PIENIADZE Z MOPS-u AZ TU NAGLE W STYCZNIU PRZESŁAM MI POCZTA 300 ZL -PRZYJEŁAM (KTO BY NIE PRZYJAŁ?) I ZGŁOSIŁAM W MOPSie I U KOMORNIKA TO SAMO BYLO W LUTYM I W MARCU A POTEM W CZERWCU I WRZESNIU W PAŻDZIERNIKU MOPS SIE ZORIENTOWAL ZE JEST COS NIE TAK ZE JA MAM ZA DUZO KASY I MUSZE IM ODDAC WSZYSTKO CO OD NICH DOSTAŁAM OD POCZATKU ROKU!!! A ,,BIEDNY'' TATUS PONOC KUPIL SYNKOWI POD CHOINKE KONSOLE ZA JAKIES 4000ZŁ!!!

TERAZ NIE DOSTAJE KASY ANI OD NIEGO ANI Z MOPS-U (BO O KASE MOGE SIE U NICH STARAC DOPIERO JAK SPLACE TAMTO) NO A IM MUSZE ODDAC BO JAK NIE TO KOMORNIKA MI ZESLA :-P

POMYSLAŁAM ZE WEZME POŻYCZKE ZEBY SPLACIC MOPS A POTEM ZŁOZE NOWY WNIOSEK DO FUNDUSZU TYLKO CHCE NAJPIERW PODWYZSZYC ALIMENTY ABY Z TEGO MOC I SPLACAC KREDYT I ZYC CO O TYM MYSLICIE?

NIE MOGA SCIAGAC OD NIEGO ALIMENTOW. A Z POZWEM O PODWYZSZENIE TO JESZCZE NIE BYLAM BO DOPIERO O TYM MYSLE

NAPRAWDE? BALAM SIE ZE Z POWODU BRAKU ADRESU BEDA ODRACZAC I ODWOLYWAC W NIESKONCZONOSC