Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy

kotleciki ala golabki

Polecane posty

Gość czy

W necie pelno jest przepisow na takie oszukane golabki z szatkowanej kapusty. Jeden przepis podaje z ryzen inny bez. To jak to w koncu ma byc naprawde? Mam wielka chec na nie i w dodatku mam skladniki tylko nie wiem jak je przyzadzic. Kto pomoze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robię na oko
Pół na pół mięsa i kapusty, do tego troszkę kaszy manny i jajka (na pół główki kapusty pół kilo mięsa 2 jajka i pół szklanki kaszy manny) do tego zeszklona cebula. Robię kotlety, obsmażam (tak troszkę dłuzej) na patelni, przed podaniem zalewam sosem pomidorowomarchewkowym, niech pokipi około pół godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czy
czyli bez ryzu? a z czym podajesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię pulpeciki z mięsa mielonego, ryżu, zeszklonej cebuli, jajka + przyprawy, potem formuję kulki, obtaczam w mące i siup do garz sosem pomidorowym, pyrgoli się jakąś godzinkę, podaję z ziemniaczkami. Mhmm.. pycha :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to są gołąbki poznańskie.I jak najbardziej z ryżem dobrze smakują.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czy
dzieki bardzo. jutro proba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozesz robic i z ryzem, i bez, zalezy jaki efekt chcesz osiagnac. tak samo, jak 'normalne golabki' - praktycznie mozesz naladowac czymkolwiek, co lubisz. gdzies czytalam o golabkach rosyjskich - z miesem i tarta marchewka, np. krotko mowiac, jak chcesz miec golabki bardziej pozywne, a mniej tuczace, nie dodawaj ryzu. a jak bardziej 'tradycyjne' i oszczedne na miesie, to dadaj :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo mozesz zrobic z samego miesa i kapusty, a ryz dac jako dodatek i do tego surowka, czy jakies warzywa. zas jak zrobic z ryzem, to juz tylko z surowka. ale sa to raczej kotlety niz golabki, bo w przypadku kotletow mielonych, z bardziej wschodnich tradycji kulinarnych, bywaja kotlety robione z miesa i najrozniejszych dodatkow warzywnych - tluczonych ziemniakow, zmiazdoznego grochu, innych startych warzyw :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czy
Na zdieciach obie wersje wygladaja smakowicie. Chyba pokusze sie o dwa obiady. Z ryzem i bez niego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jesli chodzi o kotleciki.ostatnio testowalam kotlety z grochu. z 0,5 kg grochu wyszlo mi ok 8 kotletow. 0,5kg grochu luskanego 1-2 jajka namoczona czerstwa bulka przyprawy:czosnek,jakies ziola,sol,pieprz groch gotujemy do miekkosci,odcedzamy i gniecemy na paste.dodajemy jajka,bulke i przyprawy.zagniatamy.formujemy okragle kotlety.obtaczamy w bulce tartej i smazymy na zloty kolor

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam w planie kotlety z ugniecionej ciociorki i miel. baraniny, ciekawe co z tego wylizie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×