Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hekalaw

Dziś dowiedziałam się , że jestem w 5 msc ciąży !

Polecane posty

Gość hekalaw

Jestem cały czas w szoku ! Dwa tygodnie temu zapisałam się do ginekologa bo odczuwałam ból jajników i dziś nadszedł termin wizyty.Pani ginekolog wyznała mi , że jestem w 5 miesiącu i (licząc w kalkulatorze ciążowym) to dokładnie 5 msc, 2 tygodnie i 4 dni... Nie mogę się w to uwierzyć... Przecież krwawiłam co miesiąc normalnie !

Gość I am so sorry for you
a swistak siedzi....

Gość hekalaw
Planowaliśmy ciążę ,ale myśleliśmy , że kolejny raz nie wyszło,a jednak...

Gość a ja ja ja
moze to i prowo ale serio znam taki przypadek, moja znajoma dowiedziala sie wlasnie w 5 miesiacu

Gość ej sorry
ale jak Ci liczyła z kalkulatora jak miałaś okres co miesiac???????????????

Gość hekalaw
Ja w domu sama liczyłam bo 5 msc temu kochaliśmy się do końca , później to tylko stosunki przerwane lub z prezerwatywą, i się zgadzało...

hahaha wiesz co wymysl cos lepszego.

moja kuzykna miala identyczna sytuacje chuda jak nic moze troszke przytyla ,ale w zyciu ani ja ani ona ani nikt by nie powiedzial,ze jest w ciazy miala co miesiac okres do ginekologa szla zemna robilysmy sobie cytologie ona wyszla z placzem do dzis to pamietam Jak sie z tego szoku poplakalam jak mi powiedziala,ze to 5 miesiac:O no nic nie minelo 4 tyg.i zaczela tyc bardziej i pojawil sie brzuszek szok dla wszystkich rodziny niej i jej chlopaka na szczescie nie pila nie palila nie byla chora wiec lekow nie brala. mala urodzila sie tydz.po terminie:)

Gość hekalaw
słucham?

Gość hugobosss
żałosna ściemniara

Gość alfabetagama
no i przez takie teksty wlasnie niektore dziewczyny popadaja w paranoje.

Gość hekalaw
nie kłamie ! nie na tak poważny temat ! Co ja poradzę , że ciąża dotychczas przebiegała bezobjawowo???

Gość hekalaw to dokladnie w ktorym
tygodniu teraz jestes?

jaaaasne :)najpierw napisałaś: "Planowaliśmy ciążę ,ale myśleliśmy , że kolejny raz nie wyszło,a jednak..."a potem: "później to tylko stosunki przerwane lub z prezerwatywą, i się zgadzało..."jak już wymyślasz prowokację to rób to z głową :)

ciaza przebiegala bezobjawowo do prawie 6 miesiaca...dziewczyno puknij sie w glowe

Gość napiszę to jeszcze raz
moja ciotka o iązy dowiedziała się kiedy była juz w 7 miesiącu !!!! A ze była po 40-tce to brak okresu tłumaczyła sobie początkiem menopauzy. Dla wszystkich to było mega zaskoczenie !!! Po 2 miesiacach urodziła dziewczynkę. Pytałam sie jak sobie tłumaczyła ruchy dziecka - była trochę otyła więc rosnacy brzuszek jakoś nie rzucał się w oczy - ona mówiła ze ucucie poruszania sie w brzuchu tłumaczyła sobie ruchem jelit !!! kolezanka z koleji też o ciązy dowiedziała się w 5 mies. - to była dziewczyna młoda i wykształcona. Okres miała do 3 miesiaca a później jej się zatrzymał - robiła testy ciążowe i one do 5 !!! miesiąca wychodziły negatywne !!!

dziewczynka chyba liczy y te tygodnie :P ladna prowo nie podniecajcie sie, czasem tak jest, ze pozno sie "odkrywa" ciaze ale tutaj dziecko wali scieme

dziewczynka pewnie liczy tygodnie hahaaha

sorry, za podwojne slowa wyskoczyl mi blad

ja rozumiem wszystko ale tu wychodzi lekcewazace podejscie polek do wlasnego zdrowia. Kurwa zatrzymuje mi sie okres ide do lekarza tak?? Na cud kuzynka czekala czy co?? A ciocia?? Czym tlumaczyla rosnacy brzuszek??Przejedzenien?? A powiekszajace sie piersi, ciemniejace brodawki, zmeczenie, opuchlizne?? Wszystko zwalila na menopauze?? Nie wierze, ze w XXI wieku sa jeszcze tak zacofane kobiety.

Gość dziewczyny poradzcie
i wystraczylo jedno pytanie, a autorka zwiala.

Gość identyczna sytuacja
identyczna sytuacja była u mnie w rodzinie.Rożnica jest jedynie w tym że moja ciotka jest dosyć szczupłą osobą a rosnący brzuch tłumaczyła sobie tym że ostatnio ma jakiś taki większy apetyt i trochę jej się przytyło.Dopiero moja mama wyprowadziła ją z błędu:-) Dodam jeszcze że ciotka nie miała do tej pory dzieci, całe życie leczyła się na niepłodność,potem dała już sobie spokój z hormonami ze względu na wiek a tu bach!!!Nikt nie wierzył:-)

Gość identyczna sytuacja
a najlepsze jest to że nie wiedziała że rodzi.Myślała że tak musi być. Od momentu przyjechania do pojawienia się małej na świecie minęło 6 min!!!!Pewnie ciężko Wam w to uwierzyć że w dzisiejszych czasach kobieta może byc taka ciemna.Ja też nie dowierzałam ale to fakty

No, ale becikowego to Ty kobieto nie odbierzesz. No, chyba że dasz w łapę jakiemuś lekarzowi.

Gość Gratuluje autorko
wiem ze nieklmisz , nieprzejmuj sie tymi kometarzami.moja kuzynka tez tak miala :-) gratuluje jeszcze raz , musze przyznac ze zazdroszcze ci. Ja z M sie stramy juz 5 miesiecyi jak dotej pory nieudalo sie