Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionaawtyym

Pomocy- nadżerka jak leczyć????????????????

Polecane posty

Gość zagubionaawtyym

krótko: przed rozpoczęciem współżycia byłam u gin, zapisała mi tabsy. Bralam je przez prawie 4 lata ostatni rok to byl koszmar- ciagle infekcje, grzybica pochwy itp. baralam wiele lekarstw ale nie pomagalo, specjalna dieta, wrecz przesadne dbanie o higiene zrowno u mnie jak u niego- grzybica pokonana zastaly infekcje, pieczenie bolesne stosunki. Stwierdzilam ze to wina tabletek, zmienilam gin ( kontrole co 6 misiecy wszystko ok, cyt- 2) . kolejny gin wykryl u mnie nadzerke ktora moze powodowac ciage stany zaplne ..... od tego czasu wszystko sie zmienilo ( zawsze chodzilam prywatnie do gin) powiedzial ze wymrozenie to koszt ok 300 zl. W obecnej sytuacj mnie na to nie stać ( stracilam prace). Pytanie jak mogę sie leczyć nie prywatnie a panstwowo? mam isc do rodzinnego po skierowanie do gin i on sie tym zajmie za darmo...? ( czy zostane potraktowana jako rozkapryszona ksiezniczka)? dodam ze mam 24 lata, nie planuje jeszcze dzieci ( tamten gin zalecil obserwowac i ze mozna wymrozic ale mozna zaczekac do porodu jezeli planuje w najblizszym czasie ciaze) jestem zagubiona troche :o nigdy nic sie nie dzialo.....prosze o pomoc. aaa dodam ze od pol roku nie truje sie tabsami i moj organizm powoli wraca do normy ( juz nie jestem taka sucha w srodku :) )

Gość ttttttttttttrrrrrrrrrr
bylo sie nie dymac glupia locho

Nie wydaje mi się, żeby było możliwe zrobienie tego na NFZ. Z tego, co wiem w całej Polsce to jest płatne. Ja miałam nadżerkę leczoną, będąc dziewicą, metodą farmakologiczną. Kupiłam lek za 50zł, kilka wizyt i wyleczone. Jeśli nadżerka jest duża nie jest to możliwe. A jak chcesz iść państwowo do gina, nie musisz mieć skierowania.

Gość nika1234
hej mi tez sie wydaje ze nie zrobisz tego z nfz, ten zabieg jest płatny. Jeśli chodiz o nadżerke to jeśli jest mała leczy sie ja, ja tak mialam teraz bylam na wizycie i wszystko ejst ok(dodam ze ja mialam cytologie 1) wiec u ciebie moze byc to bardzije skomplikowana sprawa. Idz do gin na nfz i ja wypytaj moze ona ci cos doradzi bardziej fachowago

Gość klaudynaaaaa
ja chodzę prywatnie do ginekologa i również miałam nadżerkę. usunięta tak jak koleżanka wyżej napisała. ''Kupiłam lek za 50zł, kilka wizyt i wyleczone. '' Lekarz powiedział mi, że nadżerka powieksza się podczas stosunków, powoduje (tak jak u Ciebie) łapanie wszystkich infekcji. Myślę,że jak pójdziesz państwowo do ginekologa (np. przychodnia zdrowia) to będzie to darmowe. aczkolwiek.. ah ta Polska;)

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
hmm dziwne ja mam nadżerke i musze ją wypalic i to mam darmowe ..

Gość o rany julek
nie wiem jak wypalanie, ja miałam wymrażanie, niestety u nas prywatnie.... ale i tak warto , bo już kiedys leczyłam lekami , i wróciła