Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gerber Hipp czy Bobovita

Które słoiczki są najlepsze?

Polecane posty

Gość Gerber Hipp czy Bobovita

A może jescze inne ?

Gość może i tak..
bobovita są dobre:) młodemu bardziej podchodzą od gerbera i hipp ale zależy które dziecku zasmakują

Gość rtyu
Moja córka uwielbia obiadki z Bobovita, deser Hipp - maleśniki z musem, A z gerbera tylko niektóe deserki

Gość a ja mojemu dziecku
nie daje zadnych gotowych słoiczków, tylko to co ja z mężem jemy na obiad danego dnia, tyle że słabiej przyprawione i rozdrobnione

Gość dziwne bardzo
ja kupuje hippa i gerbera moje za male by jadlo juz to co my ma 7 miechow dopiero

Gość może i tak..
a ja mojemu dziecku a ile twoje dziecko ma?

Gość a ja mojemu dziecku
Moje ma 10 mcy. Tych słoiczków w ogóle nie chciała jeść. W końcu wylądowała w szpitalu i tam pediatra mi powiedziała, żebym jej podawała to co normalnie gotuję na obiad, oczywiście z umiarem, nic tłustego i ciężkostrawnego, żadnych grzybów itp. Spokojnie zjada ziemniaczki, ryż, kaszę, warzywa i mięso miksuję. Nie wiem czemu nie jadła tych słoiczków, może było to byt mdle dla niej, bo jak ja spróbowałam ich, to rzeczywiście bez smaku to trochę.

Gość może i tak..
a no to chyba że:) moja córka jak była mała to nie chciała ani słoiczków ani zup dla niej dotowanych.od 8 miesiąca jadła normalne zupy ale mniej zaprawiane.innego wyjścia nie było:)a teraz jest zdrowa i nic jej nie dolega.a syneczek je wszystko co mu damzupki gotowane i ze słików, deserki kaszki i tak dalej

Gość mamamajki
Moja mala je najchetniej te z gerbera, czasem bobovite a czsami sama jej cos gotuje. za to nie wezmie do buzi zadnej kaszki. ma 11miesiecy.

Słoiczki Hipp są o tyle dobre że wszystkie składniki które się w nim znajdują pochodzą z ekologicznych upraw (brak technologii genetycznej do tego) tak zwanych BIO. W Austrii gdzie mieszkam robią od 25 lat wielką karierę. Osobiście uważam że Polski Gerber jest również dobry ale jak kto woli:)

Gość złośliwcze ...
Moja uwielbia dania z rybą od Hippa !!! Nie przepada za gotowanymi przeze mnie daniami więc podaję dania ze słoików. Mając alternatywę że dziecko zje danie ze słoika albo wcale - daję danie słoiczkowe. Mała ma 15 mies. Czasami zje pomidorówkę, łazanki, rosołek, ziemniaczki z potrawką - więc nie jest tak że jedzie na samych słoikach ..

No i prawidłowo:) Dobrze że przyzwyczajasz malucha do "normalnego" jedzonka ważne chyba żeby było słabiutko przyprawione jeżeli chodzi o sól i pikantne przyprawy. Moja siostra oprócz słoiczków też sama przygotowywała i miksowała mięsko z jarzynkami i robiła też sama zupki a wszystkie składniki kupowała na tak zwanym "markcie" u rolników żeby było świeżutkie:)

Gość sama chcialabym malemu
gotowac ale po tym jak dalam mu przetrtych warzyw dostal koszmarnej wysypki :( i teraz niestety musze bulic na sloiczki :O

Gość a czy
istnieja słoiczki z glutenem? Chodzi mi o to wczesne podawanie glutenu już w 5. miesącu. Stosujecie się do tych zaleceń? Czytałam że można dac troszke kaszki manny do słoiczka. A wy jak robicie?