Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jorgusiowa jagna

dziecko ma astygmatyzm

Polecane posty

Gość jorgusiowa jagna

Czy sa tu jakies mamy ,których dzieci mają taką wadę? Mój 5-cio letni syn od 3 m-cy nosi cylinder ...czy któreś z waszych dzieci nosi dłużej i czy poprawa jest możliwa czy to juz tak do końca życia ?

Gość jorgusiowa jagna
podobno to wada wrodzona ale ani mąz ani ja nie mamy tego .Może po jakiś dziadkach lub pra...

Gość kamilowa
moja siostra nosi okulary od 5 roku zycia tez ma astygmatyzm teraz ma prawie 24 lata i nic si nie zmieniło oprócz tego ze nosi mocniejsze szkła. ta wadę można operowac laserem ale dopiero jak skonczy sie okres dojrzewania

Gość jorgusiowa jagna
o szzz....:( to mnie pocieszyłas ....ale dzięki .Może ktoś jeszcze

Gość jyhjhj
tak można operować ale po okresie dojrzewania i wada musi się zatrzymać na około rok. Kiedyś koszt jednego oka to około 2 tys. Ja mam astygmatyzm i mój brat też i nie jest to naszą wadą wrodzona. Obaj jesteśmy wcześniakami i pielęgniarki i położne które odbierały poród nie zasłoniły oczy chowając nas jako niemowlaków do inkubatora. Po kilku latach jak okazało się że jest to wina personelu medycznego w szpitalu to nagle wybiórczo zaczęły ginąć pojedyncze karty zdrowia poszczególnych dzieci które mogłyby się ubiegać o odszkodowanie w przyszłości. Opiele tego kraju nad obywatelem to oceniam na 0/10, jedynie o kogo się troszczą to o dygnitarzy i ważne osobistości typu Polański, który nawet tu nie mieszka, dla niego to są w stanie napisać list do Obamy.

Gość ajt
nie martw sie to nic strasznego. kazdy z nas ma lekkie cylinderki. jaki cylinder to jest? jest to wada genetyczna. po prostu bedzie musial nosic okulary.

Gość jorgusiowa jagna
o tym nie pomyslałam -znaczy sie -syn jest wczesniakiem własnie ! Kurcze tez lezał w inkubatorze :O

Gość jorgusiowa jagna
OP ma +2,5 OL ma +4,5 cylinder -1,5 oś 52 st mnie to przeraza ...:(

Gość jorgusiowa jagna
kurcze wiem ze panikuje z lekka ale to dla mnie takie nowe ... choć z drugiej strony dzieciak jest cholernie inteligentny i widze ze noszenie szkieł nie jest dla niego zaknym problemem .Pomagają mu baardzo .Ale chciałabym aby w przyszłosci miał zdrowe oczka

zależy jaki, bo ja niedawno też się dowiedziałam, że mam astygmatyzm, a widzę bardzo dobrze i nigdy nie miałam okularów :D

Gość jorgusiowa jagna
no jakoś sie tak złożyło ze wiem na pewno ,że ani maż ani ja nie mamy ja miałam kiedys robione specjalistyczne badania okulistyczne i mąż tez musiał robic do prawa jazdy,więc myśle ze wyszłoby cos .. Rafinko ! A powiedz czy jakoś inaczej widzisz ...tzn czy czujesz ze cos nie tak z twoim wzrokiem ?