Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cux

SZOKUJĄCE ZAROBKI GWIAZD!!!To niemoralne!

Polecane posty

http://film.wp.pl/idGallery,5776,idPhoto,217456,galeria.html Co myślicie o tym??? Tomasz Lis zarabia 70 000zł/mies., kiedy zwykły człowiek za cały dzień ciężkiej, uczciwej pracy dostaje 1500zł i jeszcze żądają od niego płacenia abonamentu, żeby taki Lis, który zbyt wiele sobą nie reprezentuje mógł kupić sobie kolejną willę, auto itp.

Gość ku.klux.klan
oczywiscie, ze to niemoralne. A co powiesz na milionowe honoraria aktorow z jakichs durnych produkcji hollywoodzkich? Albo modelki, ktore tylko laza po wybiegach w roznych ciuchach? Jaki pozytek ma ludzkosc z dzialalnosci tych ludzi, ze placi im takie horrendalne pieniadze?

Gość bdxjqvbdx
Mnie zawsze szokuje to,ze lekarze specjalisciratujacy zycie ludziom.Tacy napardę dobrzy w swoim fachu zarabiaja o wiele mnie niz tacy aktorzy,piosenakrze,modelki,reportezy typu Lis

chcą odbierać pieniądze emerytom i rencistom, czyli najbiedniejszym, a dawać ludziom, którzy tak naprawde nic nie robią dla naszego kraju, ludzkości! Wszędzie piszą, ze nie ma na służbę zdrowia, a dla Pana Lisa jest!!! i innych aktorzynek,pseudogwiazdek, modelek itp.

ale zazdrościsz im czy o co Ci chodzi? A może masz do nich żal że to nie tobie sie tak udało??? Bo Ty pewnie na miejscu Lisa byś odrzuciła kontrakt za 70000 i powiedziała że 2200 plus premia Ci wystarczy :D

Gość lustro2222
To normalne, że tyle zarabiają. Im jak im ale aktorom nie odmówiłabym wysokich honorariów. Nie każdy ma talent, za to każdy fimy ogląda.

Ich zarobki mają zwiazek z ich zdolnością do realizacji zamierzonych celów. A ty nadal wisisz na 56kg :p

Gość ku.klux.klan
mnie to szokuje od zawsze. Uwazam, ze ludzkosc jest bardzo niedojrzala, ze takie cos jest mozliwe. Wyszlismy juz z niewolnictwa, ludzie zrozumieli, mniej lub bardziej, ze wszyscy sa rowni, czy to czarny, czy zolty kolor skory, ale wciaz jeszcze pod pewnymi wzgledami, panuje wyzysk i ogromna niesprawiedliwosc spoleczna. Ja sie pocieszam, ze i to sie zmieni, moze nasze wnuki albo prawnuki beda zyc w normalniejszym swiecie.

Gość bdxjqvbdx
To nie ejst normalne gdy taki aktor lub dziennikarz zarabia wiecej od np.wspaniałego,cenionego mikrochirurga etc.

Gość co jest granne
największy problem to fakt, że to wszystko za państwową kasę

Gość bywaaa
No dobra Lis, to łebski facet, tylko też nie jest żadną wybitną osobowością, nie mam jakiejś nadzwyczajnej wiedzy, takich ludzi jak on jest wiele...Nie wiem skąd te stawki, masa wybitnych specjalistów dostaje grosze...

Nie chodzi tu o to, że zazdroszcze, bo nie obwiniam tu Lisa, czy innych o to, że nie odrzucają tych pieniędzy!!!! CHODZI O WIELKĄ NIESPRAWIEDLIWOŚĆ SPOŁECZNĄ!!! i uwazam też, że nie wszyscy są tak wybitnie zdolni i zasługują na wynagrodzenie w wysokości 70 000/mies. Są ludzie, którzy na głowę biją niektórych dziennikarzy, polityków, aktorów, a zarabiają 1200zł/mies. to przykre.

Gość ku.klux.klan
ja wierze w mase krytyczna, tzn, gdy odpowiednia liczba ludzi na swiecie powie: stop, to sie to zacznie zmieniac. Tylko ludzie musza dojrzec.

Sprawiedliwe jest to, że człowiek zarabia tyle, na ile wyceniona została jego praca (zdolności) w warunkach gospodarki wolnorynkowej. To zarobki w spółkach skarbu państwa i w budżetówce są niesprawiedliwe.

Gość lustro2222
a ile wg Ciebie powinni zarabiac?

Gość czasy gdzie niby
wszystkim należalo sie po rowno juz sie skonczyly

Gość wredniak pospolity
sami za to płacicie...jak oglądacie program. Budżet programu zalezy od oglądalności czyli od wpływu z reklam. Jak osoba potrafi przyciągnac swoim nazwiskiem milion widzów, chocby program był beznadziejny to i zarobi.... Jak oglądacie filmy dla nazwisk, to tez dajecie gwiazdom zarobić.... itd. To nie ma nic wspólnego z moralnoscią - to jest biznes - tym wiecej zarabiają im wiecej baranów ich obejrzy... Proste jak budowa cepa.

Gość ku.klux.klan
moj ojciec, specjalista swiatowej klasy w swojej dziedzinie, profesor uniwersytetu, po 40 latach pracy: wyklady, ksiazki, doktoranci itd. ma 2500 emerytury. Niestety, popelnil blad w latach 80. i odrzucil propozycje emigracji z powodu durnego patriotyzmu. I wkurza mnie, gdy przychodzi taki dupek i mowi, ze widocznie ktos taki jak moj ojciec tyle byl/jest wart w "warunkach gospodarki wolnorynkowej". Z takiego Lisa natomiast pozytek, ze ho, ho! NIe mowiac juz o jakiejs modelce, ktora kreci tylkiem, zarabia na tym setki tysiecy zielonych. ten swiat jest chory.

Gość ja podejrzewam ze
nigdy nie bede zarabiac nawet 10% tego co oni:O ale wcale im nie zazdroszczę... tzn. zazdroszczę ale ambicji, determinacji i tego wszystkiego co doprowadzilo ich do sukcesu natomaist samych pieniedzy absolutnie nie

myślenie naszego głupiutkiego społeczeństwa jest zaściankowe (oczywiście nie mam tu na myśli inteligentnej mniejszości) Każdy myśli: mam 1200na rękę na chleb brakuje, ale nie otworze gęby bo wstyd, lepiej będę udawał, że jestem biznesmanem, wezmę kolejny kredyt i kupie sobie samochód, żeby ludzie widzieli i wkleje fotki na naszą klasę. Okradają nas- ludzi chorych w szpitalach nie ma za co leczyć, ale co tam... trzeba siedzieć cicho i udawać, że wszystko jest ok. Niech umierają, a Lis i Wojewodzki niech się bogacą, bo oni są fajni i mają łeb do interesu.

Gość wredniak pospolity
ku.klux.klan - a może to dziedzina mało użyteczna, bo mój znajomy doktor tylko zarabia na pewnym uniwerku tyle, ze najnowszym merolem sobie myka....

Tu nie chodzi o zazdrość, ale o priorytety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najpierw służba zdrowia- to jest najważniejsze!!! I panu Lisowi i innym darmozjadom nie spadłaby korona z głowy, gdyby zarabiali 5000 (to i tak dużo więcej, niż przeciętne wynagrodzenie w naszym kraju).

Gość ku.klux.klan
wredniak - dziedzina trudna i uzyteczna, fizyka. A w jakiej dziedzinie twoj znajomy doktor pracuje? Uniwersytet placi doktorom ok. 2-3 tysiace, wiec moze bogaty z domu ;)