Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjaaaaaaaaaaaa

waga i jej przyrost u niemowląt

Polecane posty

Gość alicjaaaaaaaaaaaa

mam pytanko. Córcia ma skończone 3 miesiące. Urodziła się z wagą 3300 (po wyjściu ze szpitala 3100). Waga przyrastała na początku prawidłowo. W 3 miesiącu przytyła 1kg. Dziś waży 6850, ma 62cm. To chyba dużo, prawda? Jest na mleku modyfikowanym Bebilon pepti 1 (nie mogłam karmić piersią). Od wprowadzenia tego mleka przyrost się zwiększył. Nie zjada czasami normy, karmię co 3 godziny, w nocy ma przerwę i 10 godzin. Raz dziennie herbatka z Hippo (z kopru).

Gość massala
MOŻESZ NIE ZAKŁADAĆ TRZYDZIESCI RAZY TEGO SAMEGO TOPIKU????????

Gość Nataszka kaszka 88
Moja w 4 miesiącu waży 8 kg :) moim zdaniem mormalka ;)

Gość alicjaaaaaaaaaaaa
nie zakładałam topiku parę razy, wczoraj kafeteria się cięła, może dlatego. Zastanawia mnie ten przyrost 1kg w ciągu ostatniego miesiąca. Powinna przybierać mniej.Lekarka powiedziała nawet, że to cyt."potężny przyrost". Sprawdzałam na siatce centylowej, i moja mała jest na samiutkiej granicy normy. Może to ta herbatka? Ale ona ma tylko 14 kcal w 100ml (wiadomo, dla dorosłego to nic, ale na te 6800 to sporo) Jedno mnie jeszcze zastanawia - córcia jest "piorun". jest bardzo żywa, rusza nogami i łapkami cały czas.... waga nie powinna aż tak przyrastać (ponad normę)