Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 111111111

do starajacych sie o dziecko

Polecane posty

Gość 111111111

dziewczyny mam pytanie dlaczego staracie sie o dziecko skoro jest golosno ze ma byc koniec swiata ?poco dawac dziecko na swiat i narazac na cierpienia?

Gość maka_mazowiecka
A co, jeśli końca świata nie będzie:P? Miał być np. już w 1999 roku i w 2000. Poza tym, jak się dobrze zorientujesz w kulturze Majów, o których tak głośno teraz, dotrze do Ciebie, że oni wcale nie przepowiedzieli "końca" w obecnym rozumieniu tego słowa. P.S. To tak, jakby zastanawiać się, po co wydawać dziecko na świat, który nawet bez końca świata jest przecież straszny, niesprawiedliwy, okrutny...? Po co narażać je na cierpienie życia? Bez sensu pytania...

Gość do maki mazowieckiej
zaciekawilas mnie z tymi majami to o co im wlasciwie chodzilo? jesli nie chce ci sie pisac to wyslij prosze link albo haslo do google dzieks:)

Gość fdfd
Ale bezsens. A zastanawiałas się dlaczego w czasie wjny dzieci nadal sie rodziły?

Gość maka_mazowiecka
Hm... niestety nie potrafię odesłać Cię do konkretnego artykułu, bowiem czytałam wiele o końcu świata- niestety mam pewnego rodzaju lęki związane ze snami...- zainteresowana tematem. I moja wypowiedź powstała na gruncie przeczytanych rzeczy- po prostu znawcy kultury Majów zaznaczają, ze oni tak naprawdę nie mówili nic o końcu świata w sensie, że przebiegunowanie, że ocieplenie, że to spowoduje to i owo, zaleją nas fale, zmiażdżą meteoryty itp. a rasa ludzka przestanie istnieć. Nie o taki "koniec" im chodziło- raczej o koniec pewnej ery, pewnego etapu w życiu Ziemi. Oni w ogóle inaczej liczyli czas, dzielili go nie na wieki, lecz na około 50-letnie okresy, czy jakoś tak... Myślę, że w wielu czasopismach nadal będą poruszane te tematy, poza tym jest przecież dostępna literatura o cywilizacji Majów- moze tam znajdziemy więcej informacji... Na razie.