Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupilam indyka wazy 8 kg i co

kupilam indyka wazy15 kg i co dalej

Polecane posty

Gość kupilam indyka wazy 8 kg i co

jak sie go robi???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jejku jejku jejku
boże a gdzie ty takiego wielkiego indora wsadzisz?? zmieści się on w piekarniku?? 15 kg miecha no szok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jejku jejku jejku
to w koncu ile on waży 15 kg?? czy 8 kg??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
dzieki;)) wazy 15.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
aha ,,kupilam go na farmie indyczej;)) 24 i 25 mam Angikow na glowie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak na szybko
dopytalam sie sekretarki w biurze, jak ona robi indyka, gdyz ja nigdy nie podjelam sie zadania ;) srodek indyka nadziewa kupowanym nadzieniem badz cebulami i czosnkiem (mieso wtedy przechodzi smakiem nadzienia), przyprawy dodaje pod skore, na wierzch kladzie plastry boczku lub smaruje maslem zawija w folie i wstawia do piekarnika ustawionego na 3 (nie wiem ile to jest stopni, ale pewnie w internecie sie da znalesc) i sobie ten indyk tam siedzi kilka godzin aby sprawdzic, czy indyk jest gotowy, nalezy go nakluc dlugim widelcem, jezeli nie wyciekaja zadne soki, indyk gotowy ;) nie wolno jednak przedobrzyc, bo mieso robi sie wtedy suche, zeby skorka sie zezlocila trzeba otworzyc folie i zwiekszyc temperature w piekarniku smacznego, na 15kg to sobie troche poczekasz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
dziekuje bardzo;)) No to wesolych swiat;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Indyka podobno piecze sie tyle czasu ile sam wazy...czyli w Twoim przypadku 15h....lub 1/2h na kazdy kg. Ostatnio widzialam swietny przepis na indyka, sprobuje go znalezc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziekibardzoooooooooooooooo
tez slyszalam ze tak dlugo sie piecze, dzwonilam do mojej mamy niala ubaw ze mnie po pachy;)) ja jescze tak wlasciwie nigdy nic nie ugotowalam jadalnego;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×