Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość x_paranoja

wynik beta z krwi negatywny po 22 dniach od stosunku

Polecane posty

Gość x_paranoja

Witam. Mam 30 lat. Od daty spodziewanej miesiączki mijają już cztery dni. Cykle mam zasadniczo regularne (26-29 dni). W 9 dc współżyłam bez zabezpieczenia lecz nie do końca ( stosunek przerywany). Do tej pory nie dostałam miesiączki. Dwa tygodnie od stosunku zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywnie. Dwa dni po terminie spodziewanej miesiączki i 22 dni po stosunku kolejny test - również negatywny i tego samego dnia test z krwi, który dał wynik 0.1 mIU/ml. Dodam, że ubiegły miesiąc był dla mnie wyjątkowo wyczerpujący pod względem stresu i przeżyć natury emocjonalnej. Mało spałam i do tego jeszcze stosowałam dietę, wspomagając się środkiem odchudzającym o nazwie Alli. W 26 dc zaobserwowałam u siebie śluz charakterystyczny dla owulacji. Teraz temperaturę w pochwie mam stale powyżej 37 st. Proszę mi powiedzieć, czy uzyskując negatywny wynik z krwi, po trzech tygodniach od stosunku, istnieje jakiekolwiek prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży?

wg mnie w ciazy nie jestes, test z krwi pokazalby juz napewno ciaze, to samo test sikany moze to jakies zaburzenia? warto pojsc do lekarza na usg i zrobic jakies badania

Gość x_paranoja
Dzięki wielkie za odpowiedź. Co prawda rozumując logicznie i biorąc pod uwagę wynik testu z krwi, powinnam nie mieć wątpliwości ale wolę się zapytać. Laborantka zapewniała nie, że nie ma takiej możliwości, przy tak niskim stężeniu po trzech tygodniach od stosunku. A do lekarza wybiorę się na pewno.

Gość nie ma najmniejszej szansy
na ciążę

Gość x_paranoja
A ta temperatura w pochwie? Naczytałam się, że w momencie zajścia w ciążę ciągle jest podwyższona.

Gość sylwunia_
Na pewno nie jesteś w ciąży. Temperatura po owulacji zazwyczaj jest podwyższona co świadczy o tym że jajeczko zostało uwolnione. Wcale nie świadczy to że jesteś w ciaży. Ciażę podejrzewa się jeżeli temperatura utrzumuje się na wyższym poziomie przez 18 kolejnych dni po owulacji. Jeżeli przesunęła ci się owulacja i miałaś ją około 26 dnia cyklu to okres będziesz miała dopiero około 39-40dnia cyklu.

Gość x_paranoja
Sylwunia dzięki:) Właśnie umówiłam się do gin, więc o 20:00 będę już wiedzieć coś na 100%. Mam tylko nadzieję, że to nie jakieś poważne zmiany hormonalne, bo to że nie ciąża, to już mnie uspokoiłyście:)

Gość miałam tak samo
okres spóźnił się 3 tyg. Testy negatywne. Śluz płodny w dzień terminu okresu przez 3 dni. Luteina pomogła i w końcu dostałam okres.

Gość x_paranoja
Mnie strasznie boli podbrzusze. Szczególnie od wczoraj. Byłam pewna, że dzisiaj dostanę @, a tu nic nadal. Śluz ma teraz barwę kremowo-białą i gęstą. Śmieję się, że niedługo zostanę ekspertem w odczytywaniu barw śluzu i jego interpretacji dzięki tym wszystkim tematom na forach i Waszej dziewczyny życzliwości w tej dziedzinie:)

Gość miałam tak samo
jak już masz kremowy gesty i biały to na dniach dostaniesz okres. Ja mam zawsze taki przed okresem. Test z krwi by ci na milion procent wykazał ciążę więc nie ma szans na nią. Czekaj na okres.

Gość x_paranoja
Czekam Kochana:). Z utęsknieniem. Bo mimo moich 30 lat, to akurat nie jest to najlepszy moment na dzidziusia w moim życiu. Tym bardziej z mężczyzną, z którym się rozstałam.