Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamałej dzikuski

Niezarastajace ciemiaczko u 10 miesieczniaka pomocy

Polecane posty

Gość mamamałej dzikuski

czy wasze dzieci tez maja niezarosniete ? nie mam pojecia o co z tym chodzi ma 3na 3 cm chodzi wiec coraz bardziej sie boje ze ja sie przewroci moze byc nieszczescie...

Gość mamamajki
3cm na 3 cm? chyba niemozliwe. moja ma 11 miesiecy i tez sie jeszcze nie zroslo ale jest juz bardzo male

Gość ja 1987
a bylas z tym u lekarza??? moze trzeba zwiekszyc dawke wit d3

Gość mamamajki
no wlasnie, a podajesz witamine d?

Gość mamamałej dzikuski
dostaje 2 krople witaminy D3 oprocz tego cebion multi 6 kropel

Gość kruszynkkaa moja małaaa
a powiedzcie jak sprawdzzic ciemiaczko czy zroslo sie czy jeszcze nie????????

Gość mamamałej dzikuski
lekarza nic nie niepokoj ale mnie bardzo gdyż córka koleżanki mimo bedac wcześniaczkiem ma zarośniete a jest starsza od mojej o 12 dni

Gość aasaa
pediatra powinien zwiększyć ilość vigantolu, moje dziecko początkowo dostawało 2 krople, później 6 kropli

Gość aasaa
a pytałaś lekarza o to, czy poprostu sam nie zwrócił uwagi?

Gość mamamałej dzikuski
za każdym razem dotyka jej ciemiaczka ale nic nie mowi tylko żeby na nia uważać by sie nie uderzyła a jak sie pytam czemu nie zarasta to mowi że przyjdzie czas to arośnie aha dodam że ja i koleżanka mamy wspólnego lekarza...

jak na takie duże dziecko to bardzo duże ciemiączko. dziwne ze lekarza to nie martwi. skonsultuj to lepiej z innym lekarzem

Gość mamamałej dzikuski
alonuszka ale jakim lekarzem?neurologiem?

Gość aasaa
idz do innego pediatry

Gość mamamajki
6 kropli? ja jak przez pomylke podawalam 4 przez jakies 3 tygodnie to kazali mi szybko odstawic, bo bylo podejrzenie, ze moglam przedawkowac. co lekarz to inna opinia

Gość aasaa
moje dziecko było gigantyczne, jako niemowle. Mając 6 miesięcy ważył 12kg. Lekarz zwiękzył do 6 kropli ze względu na krzywe nóżki, ale powiedział przytym że gdyby był problem z kupą to zmniejszyć. Na własną rekę lepiej nie zwiększać, poradz się innego pediatry

Gość mamamałej dzikuski
moja waży zaledwie7100 taka drobinka

mój synek tez ma jeszcze spore, nie wiem dokładnie jak duze. nasza pediatra twierdzi że dobrze jest jak za szybko nie zrasta bo mózg rośnie i jak za szybko zrośnie to mogą być później problemy. coś w tym jest bo moja ciocia mówi ze jej ciemiączko bardzo szybko sie zrosło (ok 5 miesęcy miała) i do dziś cierpi na potworne migreny. neurolog do którego chodzi powiedział jej ze to właśnie przez to szybko zarośnięte ciemiączko.

Gość opopop111
ciemiączko powinno się zrosnąć do drugiego roku życia - taka jest norma - o ile dobrze pamiętam. Mój synek miał duże ciemiączko jak się urodził i zrastało mu się bardzo długo. Podobnie jak Ty miałam wątpliwości czy wszystko jest w porządku. Nie porównuj z innymi dziećmi bo u każdego dziecka to sprawa indywidualna. Gdyby coś było nie tak lekarz zaleciłby większą dawkę wit. D. Skonsultować z innym lekarzem nie zaszkodzi ale myślę, że zamartwiasz się na wyrost.

Moj syn ma 17 miesięcy i ma 2x2 :( ostatnio miał robione usg przezciemiączkowe na szczęscie wszystko jest OK! lekarz nam powiedział,ze taka jego natura...a po drugie urodził sie z duzym wiec zrasta sie wolniej

Gość ciemie przednie
powinno zarosną miedzy 10-18 miesiacem, narazie nie histeryzuj, za to ja poprosilabym o skierowanie do neuroga, wady pt przedwczesne , badz niezarastajace cieniaczko prowadza neurolodzy a nie pediatrzy. A jakie dziecko ma wpisane ciemiaczko przy wypisie ze szpitala po porodzie?? Bo jezeli bylo wieksze to znaczy ze zarasta ale powoli. Ale tak jak pisze popros o skierowanie, i nie nastawiaj sie ze cos jest nie tak, czasami lepiej isc i dwiedziec sie ze jst ok niz nie pojsc i potem dowiedziec sie ze jest za pozno.

Gość ciemie przednie
oczywiscie NEUROLOGA :)