Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytanka 8882

jak to jest żyć od lat w szczęśliwym związku?

Polecane posty

Gość zapytanka 8882

zastanawaim sie jak ludzie to robią że żyją ze sobą wiele lat i czy są szczęśliwi, czy jest to możliwe?

Gość to bardzo
dobre uczucie. wymaga jednak pracy i zaangazowania.

Gość zapytanka 8882
czyżby nie byłu tu takich osób?

Chyba nie ma na to przepisu. :) Mój związek przeszedł wiele burz, rozstawaliśmy (jako dzieciaki jeszcze nastoletnie) 7 razy w tygodniu. :) Teraz pokroić bym się za niego dała. Przede wszystkim, trzeba się uczyć siebie i nie zwracać uwagi na drobiazgi, typu puszka po piwie na blacie, zamiast w koszu na śmiecie. :)

Gość peggie
dałabym wszystko zeby mój zwiazek takim byl:(

Gość 43908503
7 lat mieszkamy razem, widzimy się dzień w dzień i nadal mnie kręci :) Trzeba mieć troszkę osobne życie, troszkę wspólnych pasji i każde musi robić co lubi - spełniać się i odnosić sukcesy w swoich dziedzinach. Do tego trzeba się trochę pilnować żeby nie zabrnąć w czepialstwo, tylko chwalić, za to co dobre - jak z dzieckiem :) Nie żądać, tylko samemu spełniać swoje życzenia. Najważniejsze jest zachowanie godności, nie może być mowy o zazdrości, robienia wymówek itp. i jest bosko. Dać dużo wolności, nie kontrolować - po co - są ciekawsze rzeczy do roboty. No i umilać sobie życie, dużo się śmiać i robić swoje.

Gość 43908503
A satysfakcja jest duża, bo budzę się codziennie pełna poczucia bezpieczeństwa i cieszę się, że jest jak jest. Oczywiście mam gorsze dni, gdy pojawia się natłok pracy, ale to nic kiedy wiem, że mam szczęśliwy związek i piękne kochane kilkuletnie dziecko.

Gość peggie
dlatego od dzis zacznam zmiany. bede dązyc do tego aby moj zwiazek rowniez takim był. choc mam ciężki charakter musze sie przełamac i choc nie wszystko bedzie po mojej mysli to jednak mysle ze dam rade. zbt duzo moj chłopak przeze mnie wycierpial wiec teraz moja kolej na zmiany!

Gość spectator
zgadzam się z "43908503" i mogę powiedzieć że z pozycji faceta widzę to tak samo aha - wg mnie różne charaktery będą niszczyć związek zamiast go scalać - trzeba podobnie patrzeć na świat

Gość peggie
A co gdy tylko jedna z osób sie stara a druga ma wszystko gdzies. sama nie wiem czy jest jakis przepis na udany zwiazek. udany zwiazek jest gdy obydwa charaktery sa bardzo dobre

Gość spectator
a co to znaczy "bardzo dobry charakter"? co do tego starania się - przeważnie w związku jest pewna asymetria zaangażowania i nie wiedzieć czemu w 99% przypadków to kobiety uważają, że dają z siebie więcej:P

Gość szczęśliwi
my oboje z przyszlym mężem mamy trudne charaktery i bardzo się od siebie różnimy, ale mamy takie same zainteresowania i to samo nas kręci. jesteśmy ze sobą kilka dobrych la, n początku sę docieraliśmy ale teraz to jest już sielanka, za pół roku ślub bierzemy. A zawsze sobie mówimy tak: my dosiebie kompletnie nie psujemy ale się bardzo kochamy i pokonujemy te trudnośc. idziemy oboje na kompromis wpewnych kwesiach i jest super/ To co as różni staje się tym co na uzupelnia.