Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wendawenda wenda

dziwne sms-y- co zrobić?

Polecane posty

Gość wendawenda wenda

Słuchajcie co zrobić- dostaję od jakiegoś czasu obraźliwe sms-y, podejrzewam o to mojego ex lub kogoś z jego bliskich. Byłam na policji, ale niestety oni nie dopatrzyli się przestępstwa. Sms-y są słane z konkretnego numeru telefonu, ustaliłam że to era ( 784)- co można zrobić w tej sytuacji?

Gość wendawenda wenda
" xxxx ( tu moje nazwisko) ty kanalio stojąca nad grobem" a po godzinie " dalsze wiadomości za jakiś czas" itd.

Gość wendawenda wenda
Czy to mogą być wezwania od operatora sieci o opłacenie abonamenta ?

Gość wendawenda wenda
ktos się podszył pode mnie. Mówiłam o wykroczeniu, ale oni uznali że 2 sms-y to nie nękanie. Gdy dzwonię pod ten nr odzywa się poczta głosowa. Przypuszczam, że ktoś go specjalnie kupił aby do mnie pisać:(

Gość jteż tak kiedyś miałam
Nie przejmuj się głupich ludzi nie brakuje. W moim przypadku zrobiłąm prywatne śledztwo :) i okazało się ze to znajomy który się tylko "bawił" jak go postraszyłam, ze byłm z tym na policji i jest wszczęte śledztwo to gostek tak wymiękł, że masakra tym bardziej, że pracuje w woju i jak by się dowiedzieli to wyleciuałby z pracy, task naprawde to nic nie złożyłam bo też powiedzieli ze to nic takiego, ale gość myślał że złożyłam. Najlepiej jak bedziesz wszystkim mówić ze zgłosiłas to na policji, ten kto wysyła Ci sms-y dowie sie i przestanie, a dowie sie napewno bo toktos z Twojego otoczebnia skoro ma Twój numer, przestraszy sie i przestanie

Gość dobry prawnik
Nie dojdą, kto- bo wykroczeń nie nadzoruje prokuratura, a tylko ona i sąd ma możliwość uchylenia tajemnicy telekomunikacyjnej u operatorów. Policja nie ma takiej możliwości niestety:(, a co kiedy telefon jest na kartę ? Bo w tym przypadku najprawdopodobniej tak jest.

a co za problem w ustawieniach jest taka opcja zablokuj dany numer wybierz nowa grupa wpisz ten numer co ci przysyła a nastepnie zablokuj i po sprawie ;)