Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no jasny gwint

Działa Wam poczta na WP???

Polecane posty

Gość no jasny gwint

pytam, bo zaraz mnie szlag trafi! czekam na ważne maile, ale dzis jeszcze nie dostałąm żadnej wiadomości, nawet spam który zwykle mnie zasypywał dzisiaj nie przyszedł, loguję się normalnie, ale wyskakuje mi błąd komunikacji z serwerem błąd 202, lub 204 i zero nowych wiadomości! kupilam tez kilka rzeczy na allegro,ale zadne powiadomienia do mnie nie dotarły[zły] u Was wszystko jest ok?

Gość wszystko jest okayy

Gość kukuruku.
Działa.

Gość moja działa

Gość no jasny gwint
no to pięknie....skoro wam działą, to gdzie jest błąd? szit!!!!!!

Zmiana konfiguracji dla poczty wychodzącej Od dnia 1 grudnia 2009 roku Telekomunikacja Polska wprowadza blokadę portu 25 dla ruchu wychodzącego. Jeśli korzystasz z dostępu do Internetu za pomocą usług TP prosimy o sprawdzenie konfiguracji Twojego programu pocztowego i wykonanie następującej zmiany: Port 25 dla adresu POCZTY WYCHODZĄCEJ (SMTP.WP.PL) należy zmienić na 587 Instrukcję jak wykonać zmianę w Twoim programie pocztowym znajdziesz poniżej. Przykłady konfiguracji klientów pocztowych Eudora IncrediMail Mozilla Mail MS Outlook MS Outlook na XP Netscape Mail Opera PL Opera EN Outlook Express The Bat FAQ - Najczęściej zadawane pytania 1. Nie korzystam z usług dostępu do Internetu świadczonych przez TP. Czy muszę zmienić numer portu? ZALECAMY zmianę numeru portu nawet w przypadku korzystania z usług innego dostawcy. Zapobiegnie to ewentualnym problemom w przyszłości. 2. Korzystam z Poczty WP tylko przez stronę WWW. Czy muszę cokolwiek zmieniać w ustawieniach? NIE. Zmiana dotyczy tylko programów pocztowych takich jak Outlook, The Bat itp. 3. Czy zmianie ulegają również adresy serwerów? NIE. Zmiana dotyczy tylko numeru portu dla serwera poczty wychodzącej (SMTP.WP.PL) Należy zmienić port 25 na 587. 4. Dlaczego wprowadzana jest zmiana portu? Duża część wirusów komputerowych (zwanych koniami trojańskimi) wysyła SPAM z komputera ofiary bez wiedzy właściciela. Jest to dokonywane za pośrednictwem portu 25. Blokada tego portu uniemożliwi wysyłanie takich wiadomości i przyczyni się do radykalnego zmniejszenia ilości spamu. 5. Czy wirusy (konie trojańskie) mogą wysyłać SPAM przez port 587? Port 587 jest chroniony hasłem (autoryzacja SMTP) więc większość wirusów nie potrafi wysyłać spamu za pośrednictwem tego portu.

Gość no jasny gwint
biały motyl...dziękuję za chęć pomocy, ale ja nie mam żadnego programu pocztowego, poczte sciągam przez strone www co to może być???

Gość Lipssssss
moja nie działa, i tez juz mnie cholera bierze

Gość aweśka
Posiadam dwa konta na WP, ale od dwóch dni na jednym koncie wyświetla mi błąd komunikacji z serw. #204 i mam zero wiadomości. Drugie konto jest w porządku.