Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gradient

Brat przesadza za bardzo

Polecane posty

Brat z bratową budowali dom ale ze względu na kłopoty finansowe musieli budowę zawiesić do wiosny/lata przyszłego roku. W czerwcu tego roku wprowadzili sie do nas na "trochę" bo sądzili że wprowadzą się do swojego domu jeszcze w tym roku.. musieli sprzedać swoje mieszkanie aby móc dołożyć do budowy więc nie mieli gdzie mieszkać. Mieszkają u nas dalej ale ich obecność jest nie do wytrzymania. Oni prowadzą bardzo "rozrywkowy tryb zycia". Po południu sa ją na lekkim rauszu bo codziennie piją piwo, co raz są jacys ich znajomi i balują nie raz do rana. Dlaczego nadal mieszkają z nami? Bo bratowa oznajmiła że jest w ciąży i że w takiej sytuacji chyba ich nie wyrzucimy a poza tym jestesmy przecież rodziną a rodzina musi sobie pomagać. Tylko jakim kosztem? My mamy dwójkę dzieci. Bratowa daję im do picia piwo (kiedy ja nie widze) i tłumaczy się tym, że to na apetyt a ja nie wiadomo o co się kłócę. Przez ich balangi dzieci nie mogą spać bo krzyczą, śpiewają i upominanie nie odnosi skutku. Z jednej strony ich dosłownie już nienawidzę bo nasz dom zamienił się w jakieś miejsce schadzek imprezowiczów i pijaków. Z drugiej to rodzina i wiem że gdy ich się pozbędziemy będziemy wysłuchiwac gadek umoralniających że jak ja mogłam brata i ciężarną bratową wyrzucić.Nie wiem już co mam robić? Żyliśmy nadzieją, że to się niedługo skończy bo rozmowy nic nie dawały.

ultimatum - albo się przystosują do waszych wymogów/waszych warynków, albo wyp.... i nie ma że boli! to wasz dom, wasze życie, cierpią wasze dzieci - chyba rachunek jest prosty nie?

ludzie są beznadziejni :O ja też uważam, że w tej sprawie tylko twarde ultimatum. Żadnych imprez, żadnych gości po 21, cisza nocna jak dzieciaki śpią

Gość ale numerrrrrrrrrrr
ja bym kazał im wypierdalac w podskokach nie ma zmiłuj sie

Patologia:( Wywal ich i się nie przejmuj. Myśl o swojej rodzinie, a nie o nich

wywal ich i sie nie przejmuj tym co bedzie- i tak jak sie wyprowadza dobrowolnie to obmiota wam tylki do wszystkich.

Gość ja bym wzięłą ich na rozmowę
i podczas niej ustaliłabym zasady... coś w stylu... ok rozumiemy waszą sytuację, ALE w naszym domu panują nieco inne zasady niżu was i chcielibyśmy, aby wszyscy domownicy się do nich stosowali- i tu przygotowałabym listę, np.: -przyjmowanie gości - tylko w weekend -picie alkoholu - tylko weekend -cisza nocna 21 -sprząnie.... itd itp iniech się dostosują, albo sobie coś wynajmą - powiedzcie, że wy macie dzieci i one muszą mieć odpowiednie warunki!

Gość jedynaczkaaaa
przecież fajnie mieć rodzeństwo, także siedź cicho i nie narzekaj

Gość ano wlasnie...tak zachwalacie
posiadanie rodzenstwa wiec czemu teraz jeczycie?:P cieszta sie, ze mieszkata wszyscy na kupie...w koncu grunt to wielka rodzina:P:P:P:P

Gość no raczej dziecko nie
decyduje o tym ile jego rodzice mu braci czy sióstr narobią...

Gość dzieci dla madrych ludzi
tylko, ze mądrzy rodzice wiedza ile zrobić aby nie skrzywdzić już narodzonych, tylko popierdolone rodzą nie zastanawiając się nad życie już narodzonych.

Gość upssssadd
uppp