Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elissssssss

NIE JEDZENIE

Polecane posty

NIE JEM OD 3 DNI I POWOLI CZUJE WSTRET DO WSZELKIEGO TYPU POKARMU TROCHE MNIE TO MARTWI BO MAM TEZ ZAWROTY GŁOWY A PLANUJE NIE JESC DO CZWARTKU JAK MYSLICIE TO DOBRY POMYSŁ?

Gość cderertttt
schudniesz wiesz?

Gość kluski na parze
a nadrobisz wagę jeszcze szybciej

Oto najkrótsza droga do efektu jojo!!!!!! i wynieszczenia organizmu.

Gość cderertttt
napij sie jeszcze senesu, mówie ci bedziesz mega czysta w srodku

Gość cderertttt
senes takie zioła na przeczyszczenia

Gość cderertttt
senes poczytaj w necie jest ok

Gość cderertttt
ja piłam ostatnio i było mega rżnięcie w łazience

wnioskując po tym co piszesz, jesteś gimnazjalistką, która nie wie co ze sobą zrobić bo przytyłaś 2 kilo. Trochę przykro czytać, ale katuj swoje ciało nadal. Mnie twoja niewiedza śmieszy, teraz schudniesz 5 kilo, ale Twój organizm będzie spustoszony na tyle, że w przyszłości możesz na tym ucierpieć (tak tak również na urodzie)

Żeby tylko jojo, przy takich głodówkach możesz poczuć o wiele więcej niż tylko przybytek kilogramów za miesiąc.

- W proteście przeciwko sytuacji w służbie zdrowia głoduje grupa pielęgniarek w "białym miasteczku” w Warszawie i kilkuset lekarzy w całym kraju. Co dzieje się w organizmie człowieka, który przestaje jeść? - Na pewno nie wychodzi mu to na zdrowie. Jednym z pierwszych następstw odmawiania sobie jedzenia jest drastyczny spadek poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ciśnienia tętniczego. Zwiększa się liczba białych krwinek, co z kolei sprzyja infekcjom. Głodująca osoba może mieć zawroty i bóle głowy, jest osłabiona. To z powodu niedostarczenia odpowiedniej ilości glukozy do mózgu. - Na internetowych forach można przeczytać o samych zaletach głodówki. Jej zwolennicy twierdzą, że organizm oczyszcza się z toksyn... - Tak naprawdę, głodująca osoba naraża się na rozwój kwasicy ketonowej, bo jej organizmie gromadzi się dużo związków ketonowych. Jest to wynikiem charakterystycznego dla głodówki niecałkowitego spalania tłuszczy. Związane z tym zaburzenia kwasowo - zasadowe dają objawy zatrucia organizmu i mogą być przyczyną zakłóceń w pracy niemal wszystkich narządów wewnętrznych. - Ale też prawdą jest, że głodująca osoba w pewnym momencie zaczyna się doskonale czuć... - Dzieje się tak dlatego, że na skutek głodówki dochodzi do nagromadzenia się toksyn, które wywołują u głodującego wręcz euforyczny nastrój. Ale jednocześnie podtruwają jego organizm.

- A co z utratą wagi? Wiele osób (pomijam protestujących) traktuje głodówkę jako kurację odchudzającą. Poleciłby pan doktor coś takiego? - Cóż, w ciągu 10-dniowej głodówki można wprawdzie stracić około ośmiu kg, ale aż ponad dwa kg stanowią w tym mięśnie. - Czyli niewarta skórka wyprawki? - Absolutnie. Przez cały okres głodowania organizm walczy z toksynami, co objawia się silnymi bólami głowy, poceniem się, marznięciem, mdłościami. Może też dojść do zaburzeń hormonalnych. Drastycznie spada stężenie hormonów tarczycy i płciowych, hormonu wzrostu i adrenaliny. Pozbawione pożywienia osoby mogą się stać agresywne, podatne na uzależnienie psychiczne i fizyczne. - Każdy kto próbował się odchudzić poprzez głodowanie zna też efekt jo-jo. - Gwałtowne głodzenie powoduje spowolnienie spoczynkowej przemiany materii. Stąd po zakończeniu głodówki szybki powrót do poprzedniej wagi, a nawet jej przekroczenie. - Czyli same minusy? - Niestety, tak. W czasie głodówki dochodzi też do stłuszczenia wątroby, a także do zaburzeń elektrolitowych. We krwi obniża się poziom potasu, sodu i magnezu. Co skutkuje np. zasłabnięciami i zaburzeniami rytmu serca. Jeśli wykona się głodującej osobie EEG, to w zapisie pojawiają się patologiczne fale. Spowodowane jest to tym, że mózg, zamiast z glukozy, korzysta ze związków ketonowych.

Gość ailla
autorko, bedziesz miala super jojo :) za poltora miesiaca bedziesz do przodu to, co zrzucisz, plus dodatkowo 2 do 3 kilo... no ale o tym i tak sie przekonasz sama :) poza tym - wpisz w google "eksperyment minnesota" :)

do ailla: nie wiem czy zauważyłaś ale autorka tematu nie jest na tyle inteligentna by ogarnąć jakikolwiek eksperyment.

JA CZYTAŁAM O GŁODÓWKACH BARDZO DUZO LUDZIE KTÓRY JA PRZESZLI DJAMETRALNIE ZMIENILI SWOJE ZYCIE I PRZYZWYCZAJENIE KULINARNE I NIE MIELI ZADNEGO JOJO

Oj, przejebane masz. Czytałam MNÓSTWO o głodówkach i nie mają one w istocie ŻADNEGO pozytywnego skutku. Podobno wypłukują toksyny z organizmu - bzdura. Po zakończeniu głodówki gromadzi się ich jeszcze więcej, bo Twój organizm zbiera wszelkie zapasy na "głodowe czasy", nie selekcjonując substancji dobrych i złych.