Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola _b

W czym chodzą wasze dzieci po domu??

Polecane posty

Gość maja papaja
---> Patrz kilka postów wyżej. :)

Gość maja papaja
---> Patrz kilka postów wyżej. :)

Gość adsa
moja czasem boso ale to jak jest lato i gorąco bardzo a w chłodniejsze pory roku to w rajtuzach i skarpetkach ;)

Gość adsa
w sumie to tak jak domownicy ;)

Gość muscari
Niestety usztywnione papcie, czy buty nie zapobiegają płaskostopiu, wręcz przeciwnie. Takie teorie to już przeszłość i tylko jeszcze w Polsce nie potrafimy się przestawić i ciągle wkładamy dzieci w "ukute" sztywne buty i papcie. Moja koleżanka jest rehabilitantką ona również potwierdziła moje zdanie i stwierdziła, że sztywne buty to zmora fizykoterapeutów i rehabilitantów. Ja kupiłam synkowi mięciutkie papcie na allegro. Jedyne papcie, których nie zdejmuje i nie zauważa, że je ma na stopach:) Przepraszam, zauważa, że je ma, ale nie zdejmuje. Ma papcie z lwem i mówi do niego cacy lep:) Sprzedaje je na allegro ktoś o nazwie hair4u, ale nie jestem pewna, czy dobrze pamiętam.

Gość muscari
Niestety usztywnione papcie, czy buty nie zapobiegają płaskostopiu, wręcz przeciwnie. Takie teorie to już przeszłość i tylko jeszcze w Polsce nie potrafimy się przestawić i ciągle wkładamy dzieci w "ukute" sztywne buty i papcie. Moja koleżanka jest rehabilitantką ona również potwierdziła moje zdanie i stwierdziła, że sztywne buty to zmora fizykoterapeutów i rehabilitantów. Ja kupiłam synkowi mięciutkie papcie na allegro. Jedyne papcie, których nie zdejmuje i nie zauważa, że je ma na stopach:) Przepraszam, zauważa, że je ma, ale nie zdejmuje. Ma papcie z lwem i mówi do niego cacy lep:) Sprzedaje je na allegro ktoś o nazwie hair4u, ale nie jestem pewna, czy dobrze pamiętam.

Gość szczęsliwa mama
jak jest zimno to w skarpetkach lub w rajtuzkach , a w lato z gołymi nóżkami jest

Gość mama_śśśliwka
Ja teraz chciałam kupić mojej córeczce taki wynalazek http://www.mivo.sklep.pl/product-pol-2998-Skarpetki-ABS.html Tak się tylko zastanawiam co się z nimi dzieje po praniu ? Czy nie traca kszałtu, nie mechacą się ? Może macie jakies doświadczenia z takimi skarpetkami?

Niezbyt udany wynalazek :) Mój syn ciągle je gdzieś gubił ;) Zsuwają się ze stópek zwyczajnie- jak skarpetka. To już lepiej jak dziecko chodzi w samych skarpetach po domu- tak nawet zalecił nam lekarz ortopeda, wtedy najlepiej stópka pracuje.

moj synek ma dwa lata nigdy nie chodził w kapcaich po domu miał problemy z wykrzywianiem jednej nozki, to w zeszlym roku od wiosny do jesieni chodzil w buciach ze sztwnym zpaietkiem ale po domu zawsze w skarpetach teraz jak jestzimno to w rajtuzzach i skarpety na to- i gania :D

aha skarpety normalne, grube- bo w antyposlizgowaych ciagle sie wywraca- za szybko na nie jest

Gość sssssssssss55555555555
jak dziecko zaczyna chodzic lub wlasnie takie za jedna reke czy nawet za dwie to sie kupuje buty dla zdrowia stopy a nie skarpetki

Gość mama_śśśliwka
Naprawde spadaja takie skarpety ??? Myslałam ze one beda sie trzymały ładnie na stópce. Butki to swoją drogą, wiem ze musze patrzec za takimi ze stabilną piętką... To co nie kupować tych skarpet ? czy tak na próbe, nie sa drogie więc moze zobacze o co chodzi ;)

Gość kaskaadajaja
mi doktorka mówiła że najlepiej jak dziecko w butach chodzi. Ale nie byle jakich tylko profilowanych tj befado

Gość xiphoid process
ja w końcu sama nie wiem.. jedni lekarze mówią tak, inni inaczej. do tej pory kłóciłam się z mamą, że mała ma chodzić w skarpetko- kapciach, lub grubych skarpetkach z antypoślizgami, ona twierdzi, że koniecznie usztywniane kapcie i koniec, bo ja tam chodziłam. nie ważne, że całe zycie mam płaskostopie. mój brat latał na boso, bo nie dawał sobie zakładać i wszystko z jego stopami w porządku. jak to w koncu jest, w kapciach, czy bez?

Gość ola_kleczkowska
Jeśli chodzi o takie skarpetki to wyglądaja one tak http://www.mivo.sklep.pl/product-pol-3104-Skarpetki-ABS.html u nas tez się świetnie sprawdzaja w domu, zwłaszcza ze nie mamy dywanu tylko panele wiec mam pewnośc ze dzięki gumie na podeszwie dziecko się nie przewróci.

Gość śliiwwwkowa
Takie skarpety sa naprawde super i moje dziecko uwielbia chodzić w nich po domu. W sumie ostatnio też sie dowiedziałam ze powinno się zakładac w domu buciki z miekką podeszwą, wiec takie skarpetko-buciki sa jak najbardziej ok.

Gość strussskowa
Ja teraz tez puszczam po domu dziecko w takich skarpetach. W sumie nawet lekarz ortopeda mówił nam ze lepiej jak w domu nózka jest swobodnie, wiec w takich skarpetach z ABS jest bardzo wygodnie.

Moja biega w pantofelkach, takich zwykłych zapinanych, z gumową podeszwą. Nie mam w domu zbyt ciepło, podłogi są śliskie, w skarpetkach to by mi wydzwoniła o parkiet, że hej. Jak jeszcze uczyła się chodzić, ew chodziła wolno (teraz już gania), to była boso albo w absach, teraz przy jej tempie przemieszczania się bez bucików ani rusz:)

Gość fesssko
Ja teraz tez kupiłam takie skarpety z ABSem w Mivo Kids. I to jest w sumie najlepsze rozwiązanie dla naszych dzieci jesli chodzi o taka swobode stópkowa i wygode biegania po domu.

Gość jiiiiiiiip
W miękkich skórzanych papciach Robeez.