Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Gastroskopia miał ktoś, da się przeżyć? /

Polecane posty

Gość

Witam za miesiąc mam mieć gastroskopię,wiem że nie jest to przyjemne badanie.Może ktoś z Was miał? i powie mi coś więcej :o

Gość
Nikt nie miał? :( ale jakbym zapodała fote z cycami to każdy by się zleciał.

ja miałam 2 razy... gdy robili mi pierwszy (miałam wtedy 12 lat) raz zaczęłam się dusić... podali mi wcześniej głupiego jasia... a ja zamiast się uspokoić jeszcze bardziej się denerwowałam... później robili mi w znieczuleniu ogólnym...

Gość dssd
ja nie mialam chyba zadnego znieczulenia. Fakt, nie jest to przyjemne ale da sie przezyc. lezy sie na boki, co mnie zdziwilo. Pielegniarka dociskala mi glowe do lozka co znom mnie smiesszylo. Najgorsze bylo to ( mam wiecznie zagazowany brzuch ) ze (sorry za wyrazenie ) bekałam jak swinia. Toche łzy poplynely, ale zyje ;)

Gość jesli chodzi o bol
to nic a nic nie bolalo, wiec nie wiem po co znieczulenie. Co innego glupi jas. Ale mi nic nie pomoglo. Nie byli w stanie przeprowadzic badania do konca. Odruchy wymiotne mialam. Nie kontroluje tego, badanie nie zostalo dokonczone... I nigdy wiecej na nie nie pojde :O

Hej Xazui:-) Przezyjesz badanie..fakt że jest to nieprzyjemne,ale niezbędne do postawienie diagnozy.Ja miałam juz kilka razy..dostaniesz znieczulenie,leki przeciwymiotne i bedzie dobrze. Ja mam wrzodową żołądka i dwunastnicy, wiec zapewne czeka mnie jeszcze takie badanie.3maj sie 🌻

miałam :-O i nie chcę więcej ...cały dzięn potem w żołądku czułam te rurkę :-O no ale żyje ;)

ja nie dostałam żadnych leków ... ale już wiem dlaczego nie mogłam nic jeść ... nie miałam czym wymiotować więc nie wymiotowałam ... nie wiem jak was ale mnie to strasznie dusiło :-O

Dokładnie..da sie wytrzymac..ja zazwyczaj mam obolałe gardło ale poza tym czuje sie w miare oki;-)

Przez zabiegiem nie można jeść,pić , uczucie dudzenia przy wprowadzaniu rurki..ale da sie to spokojnie wytrzymać;-) Miewam krwawienia z żołądka i stąd te dodatkowe leki:-0

Gość draco
miałam dwa razy , da się przeżyć , spokojnie --skup się na oddychaniu przez nos co wbrew pozorom nie jest łatwe jak masz rurę w gardle ;)