Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziuna

bliozniaki?jedno serce widac jak bje a drugiego nie

Polecane posty

bylam dzis na usg i za 10 dni mam kolejne jeden bobas jest wiekszy i widac juz bijace serce a drugi mniejszy i nie widac boje sie nie wiem czy to oznacza ze .....czy poprostu jest za maly i dlatego nie widac

Zależy ktry to tydzień ciąży? Jeśli nie minął 8 (nie więcej jak 6 tygodni od zapłodnienia) to spokojnie czekaj, każdy zarodek ma prawo rozwijać się indywidualnie. Zakłada się, że serce powinno być widoczne do 8 tygodnia ciąży (wiek zarodka >= 6 tygodni). U mnie 3 tygodnie po apłodnieniu nie było widać jeszcze zarodka a u siostry było widać na tym etapie serce, obie mamy zdrowe dzieci, już od ponad roku są "na zewnątrz" :)

jest to 7 tydzien i 6 dzien od ostatniej@ wiec nie wiem co myslec bardzo sie boje ale mam nadzieje ze za te 10 dni wszystko bedzie dobrze

nie okreslil mieszkam w uk i tu jest troszke inaczej w sumie moglam zapytac ale chyba bylam w szoku sama nie wiem o tyle rzeczy nie zapytalam :(((

Nie patrz na @ - jaki jest wiek zarodków? Czy ekarz określił wiek zarodka? Czyli orzekł, że do zapłodnienia doszło w dniu odpowiednim do daty ostatniej miesiączki? Ile mm ma większy a ile mniejszy - zarodek?Wiek ciąży to nie to samo co wiek zarodka, wystarczy, że do owulacji doszło 20 dc a już zarodki będą tydzień młodsze, czyli będzie to 6t6d.

nie okreslil wieku zarodka powiedzial ze moze byc za wczesnie ze ten drugi jes mniejszy i moze przez to nie widac i ze mam sie zglosic za 10 dni i uwazac na siebie

czy zadna z was nie przezyla czegos podobnego? czuje ze cos jest nie tak :((((((((((((

Gość mojako
kochana, blliźniaczki mogą być poprostu w różnym wieku :) wiem, że to nieprawdopodobne ale zupełnie możliwe - nie wspominając że tatusiów może być dwóch

Gość miimim
ja tak miałam tzn mówie o różnym wieku płodowym bliźniaków (to się nazywa nadpłodnienie) jeden był starszy od drugiego o tydzień jeszcze poczejaj tydzień dwa, teraz zdrowe wesołe czterolatki tatuś ten sam :P

Nie popadajmy w paranoję. To, że tatusiów może być dwóch to kwestia 2 wytrysków od 2 różnych dawców - w okolicy owulacji u jednej kobiety, nic nadzwyczajnego. Róznego wieku być nie może, to zwykła plotka, nie ma ani jdnego przypadku udokumentowanego medycznie tzw "nadpłodnienia". nie ma się co sugerować szmatławcami typu wp czy onet. Nie ma owulacji w ciazy. Zarodki moga natomiast rozwijać się osobniczo o czym już zostało wyżej napisane - to, że jeden zarodek jest mniejszy od drugiego zalezy od tempa rozwoju, bo wiekowo nie różnią się wcale (blinięta zawsze rżnią się wagą i wielkością a jakoś nikt nie robi halo, że każda z takich ciaż wynika z tzw. nadpłodnienia).

Gość czasem bywa tak
ze tylko jeden z blizniakow przezywa