Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*minerwa*

Piękna twarz, doskonała cera...

Polecane posty

Gość perfectlas
Bardzo korzystne dla urody są zabiegi u profesjonalnej kosmetyczki, na tej stronce http://znanesalony.pl/ znajdziesz różne salony kosmetyczne, możesz też ją polecić swojej ulubionej kosmetyczce.

Gość to ona 097865567888
a ja mam 27 lat i cere 50 latki. Wszystko przez trądzik i tłuta skore. Nie moge uzywac pelingow i maseczek bo po wszystkim wyskakuja mi wypryski. Buzie moge myc tylko woda z mydlem bo po zelach do mycia twarzy znowu wypryski. Narazie musze z tym zyc...

Gość to ona 097865567888
zazdroszcze wszystkim pania z piekna cera :)) albo nawet z niezbyt piekna ale znośna :)

Kiedy na skore wspaniale dziala... owies. Jesli masz taka tlusta i tradzikowa cere sprobuj tego sposobu. Do dosc gestej siateczki (mozesz wykorzystac ucieta koncowke rajstop) wsyp otreby owsiane, zawies to nad kranem tak, zeby woda przez to przeplywala i taka wlasnie woda z otreb myj twarz. Ja to stosuje do rak, bo mam strasznie zniszczone dlonie - pomaga. Gdzies tam wyczytalam, ze tez niezly jest napar z siemienia lnianego ale nie wiem jakie sa efekty.. Dzieki dziewczyny za info o glinkach, mam wlasnie taka wrazliwa i jeszcze dosc sucha cere i ktos mi poradzil maseczki z zielonej glinki - koszmar, zywy ogien na twarzy. Sprobuje wiec bialej ;)

🌼 atam, a Ty masz problemy z cerą ? czy glinka wywołała uczulenie? przed użyciem na twarz nałóż na skronie czy nie uczuli...

Wielkich problemow z cera nie mam. Od kiedy rzucilam palenie, zmienilam diete (owoce, warzywa, ryby, z tluszczy tylko oleje i oliwa, duzo niegazowanej wody) cera i wlosy ulegly znacznej poprawie. Uzywam zwyklych kremow ZIAI - nagietkowy i wielowitaminowy. Wyprobowalam cala mase kremow - firmowych, drogich i niby hiperalergicznych i... zaden mi nie spasowal. Kremy ZIAJA i SORAYA - po nich nie mam uczucia maski na twarzy, nie dostaje plam, skora nie piecze. Peeling - mozecie sie smiac ale raz w tygodniu robie sobie z kawy. Zaparzam w filtrze i mam gotowy peeling. Kawa jest sama w sobie dosc tlusta, skora nie wymaga potem zadnych specjalnych kremow. Maseczki - stosowalam raczej naturalne - owoce, jogurt, zoltko ale czasem trzeba odmienic, prawda? Sprobowalam zielonej glinki - po 2 - 3 minutach zaczelam czuc jak mi sie potwornie sciaga skora, piecze i robi sie goraca. Zmylam natychmiast chlodna woda. Nie bylo zaczerwienienia ani plam - nic. Wiec raczej nie mam uczulenia albo za szybko zmylam :D Mimo to zaryzykuje z biala glinka. Boje sie gotowych maseczek, bo czesto mam po nich czerwone plamy na twarzy, wiec cos z nimi jest nie tak. Moze maja za wiele konserwantow? Glinki sa naturalne, zielona ma wlasciwosci lecznicze - robi sie z niej oklady na stawy, kosci. Mnie tez pomogla przy zapaleniu wiazan miesni.Ale maseczka niestety nie dla mnie. Ale sie rozgadalam :D :D :D :D :D

MASKA OCZYSZCZAJĄCA Z ZIELONĄ GLINKĄ + MIKRODERMABRAZJA 250ml 13.90 PL program oczyszczający do cery tłustej i mieszanej Preparat przeznaczony do każdego rodzaju cery ze wskazaniem do cery tłustej i mieszanej, z rozszerzonymi porami, zaskórnikami oraz skłonnością do świecenia się, bez widocznych zmian trądzikowych. Dla każdej skóry wymagającej gruntownego oczyszczenia i złuszczenia ! Maska głęboko złuszcza martwe komórki naskórka, oczyszcza pory i przyspiesza odnowę komórkową. Opis działania • absorbuje nadmiar serum • działa ściągająco • wyraźnie zmniejsza rozszerzone pory • głęboko złuszcza martwe komórki naskórka • dokładnie oczyszcza pory Sposób użycia Nanieś grubą warstwę maski na skórę twarzy, szyi, dekoltu. Delikatnie masować. Po około 5-10 minut. Zmyć ciepłą wodą. Substancje aktywne • glinka zielona • mikrokryształki tlenku glinu Al2O3 • kompleks protein mlecznych *******UŻYWAŁA KTÓRAŚ TEJ MASKI w domu? bo polecają wyłącznie do gabinetów kosmetycznych*******

Gość Piguellaa
nie

Gość Simona1811
minerwa, a jesteś pewna, że to oryginał? Wiesz co, ja od jakiegoś czasu ograniczyłam ilość stosowanych kremów (zostałam przy tych do całego ciała), bo stwierdziłam, że do twarzy już nie potrzebuję. Po prostu poprawiłam swoją dietę, jem więcej warzyw i owoców, wzmacniam się immuliną, regularnie chodzę na siłownię (bieżnia, rowerek, orbitrek). Moje wnioski są takie, że zmiana trybu życia pobije każdy krem, maseczkę i tonik.

Simona,nie wiem czy oryginał ..dlatego pytam... Maseczka z glinki to rewelacyjny kosmetyk dla każdego rodzaju cery. Firma Argiletz (Ar-Pol) proponuje maseczki z glinki zielonej, żółtej, różowej, białej, czerwonej. Te maseczki są naturalne, bez środków zapachowych i konserwantów. GLINKA ZIELONA (ARGILE VERTE) Pochodzi ze skał krzemionkowo-aluminiowych. Posiada około 20 różnych soli mineralnych istotnych dla organizmu, takich jak: krzem, magnez, wapń, potas, fosfor, sód i inne oraz cały szereg mikroelementów i pierwiastków śladowych: selen, molibden, cynk. Glinka zielona ma wspaniałe właściwości dezynfekujące, absorpcyjne i gojące. Doskonale leczy trądzik, wypryski,wrzody, pielęgnuje i regeneruje zmęczoną cerę również podczas leczenia, odkażając ją i wzmacniając. Odżywia zmęczoną cerę, zmniejsza i zapobiega zmarszczkom. GLINKA BIAŁA (ARGILE BLANCHE) Glinka biała jest produktem w 100% naturalnym (nawet proces suszenia odbywa się na słońcu), a jej zaskakujące i bardzo kompleksowe właściwości wynikają ze szczególnej struktury oraz obecności licznych mikroelementów i soli mineralnych. To glinka z dużą zawartością aluminium, które decyduje o właściwościach ściągających i zabliźniających. Zawiera również krzem, wapń, magnez, żelazo, potas i sód. Jest łagodną glinką do pielęgnacji cery suchej, delikatnej, wrażliwej lub zmęczonej ze zmarszczkami. Łagodnie ściąga pory, odżywia i wygładza cerę. Przy zastosowaniu tej glinki zaleca się dodanie do sypkiej maseczki kilku kropel oliwy na zimno tłoczonej dla poprawienia komfortu kuracji. GLINKA CZERWONA (ARGILE ROUGE) Szczególnie dobrze działa na skórę tłustą i mieszaną, a jednocześnie wrażliwą. Leczy i łagodzi trądzik różowaty, zapobiega także pękaniu naczynek krwionośnych. Zwiera dużą ilość krzemu, żelaza, aluminium oraz wapń ,magnez, sód, potas, tytan i mangan. Podobnie jak poprzednie glinki łagodnie ściąga pory i wygładza skórę. W rezultacie skóra staje się świeża, gładka i aksamitna o brzoskwiniowym zabarwieniu. Systematyczne stosowanie glinki czerwonej zapewni obkurczenie i uszczelnienie naczynek krwionośnych. GLINKA RÓŻOWA (ARGILE ROSE) Jest połączeniem glinki białej i czerwonej. Będąc glinką bardzo delikatną posiada jednocześnie, tak jak inne glinki, właściwości absorpcyjne. Glinka różowa ma zastosowanie głównie w kosmetyce do pielęgnacji skóry wrażliwej i delikatnej, również ze skłonnościami do alergii i podrażnień. Daje efekt ściągający, wzmacniający, a jednocześnie kojący i odprężający. GLINKA ŻÓŁTA (ARGILE JAUNE) Jej struktura, skład i działanie przypomina glinkę czerwoną. Charakteryzuje się jednak większą niż inne glinki zawartością żelaza. Z dużym powodzeniem stosowana jest do cery tłustej, a jednocześnie wrażliwej oraz do cery normalnej. Łagodnie oczyszcza twarz, remineralizując. Dostępna w postaci sypkiej (wewnętrznie, zewnętrznie) w pojemościach 300g, 10g (jednorazówka) i granulatu 1 kg wiaderko oraz w postaci pasty (tubka) w pojemnościach 75 g, 100 g, 400 g - zależnie od rodzaju glinki. Cena: glinki sypkie: ok. 4-5 zł / 10 g, ok. 40 zł / 300 g glinki w tubie: ok. 20 zł / 75 ml