Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczki

pękająca skóra na palcach rąk

Polecane posty

Gość Aneczki

Witam, Może ktos z Was tez to ma/miał i poradził sobie z tym problemem? Otóż skóra na palcach dłoni najpierw zaczyna się łuszczyć, za chwile pęka głęboko aż do krwi, a po posmarowaniu jej maścią (ostatnio jest to Advantan) goi się i robi się taka zgrubiała i innego koloru niż ta zdrowa, nie wiem jak to obrazowo opisać - może zrogowaciała byłoby najwłaściwszym słowem. Jak już to troszkę zaleczę, to za chwile cały proces od nowa... Jestem załamana, odwiedziłam już mnóstwo dermatologów, zapisywali mi kolejne maści, ale to nic nie pomaga lub pomaga na małą chwilę :( Męczę się z tym już parę lat, a był już nawet czas, że cholerstwo zniknęło, ale teraz mam znowu i nie mogę zaleczyć... Dermatolodzy sugerują uczulenie na jakieś środki czystości, w co nie bardzo wierzę - nawet jeśli wykonuję prace domowe w rękawiczkach to i tak skóra pęka. Dodam, ze zmiany występują na kciukach, palcach wskazującym i środkowym. Proszę o pomoc!

Gość można za darmo
Moja siostra to miała leczyła to latami,drogie masci nic nie pomagało,do tego stopnia ze w nocy z bólu nie mogła spać,nic nie mogła robić,lekarze powiedzieli ze grozi jej amputacja.Moj znajomy powiedział ze to odmrozenie i tak miał i taki stary lekarz kazał mu zaparzyc mocny rumianek i wymieszac ze spirytusem i moczyc palce .Zrobiłam jej ta miksture,a oprócz tego zażywała algi morskie,no i ostatnio nie narzeka.