Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynicaaa

W 8 miesiącu ciąży nie znam płci dziecka!

Polecane posty

Gość martynicaaa

Witam, jestem w 8 miesiącu ciąży, a lekarz nie może ustalić płci. Dziecko było odwrócone przodem... Czy to jest normalne??

Gość ja się 3 tyg przed
porodem dowiedziałam na 70% jaka płeć bo dziecko było źle ułożone i moje kości zasłaniały, nic nie było widać. Tak się czasem zdarza. Teraz nie chce wcale wiedzieć. Po co? Co ma być to będzie i nic tego nie zmieni.

Gość nie panikuj........
za miesiac i tak sie dowiesz !!!

Gość dla mnie to idiotyzm
poznawać płeć dziecka na długo przed urodzeniem. Przecież i tak się tego nie zmieni. Poza tym ciuszki dla dziecka i inne rzeczy można kupić bez problemu po urodzeniu dziecka. Więc po co wiedzieć? Najlepiej chyba mieć niespodziankę:)

Gość martynicaaa
Każdy ma swoje zdanie. Np. ja wolę być już nastawiona, czy nosze pod sercem dziewczynkę, czy chłopca ;).

Dlaczego idiotyzm? Nie obrażaj innych ludzi tylko dlatego, że masz inne zdanie. Ja chciałam poznać płeć, bo skoro jest taka możliwość, to czemu nie? I wcale nie ze względu na ubrania, bo nie zamierzam kupować niebieskich rzeczy mojemu synkowi. Jak na razie mam tylko żółte śpioszki :D martynicaaa, wiesz że czasami obraz usg nie jest idealny. Może Twój dzidziuś się nie miał ochoty ukazywać? ;)

Gość iiiiiiiiiiii
a Ja przez 9 miesięcy nie wiedziałam dziecko było ułożone pośladkowo, i nie było widać. Dowiedziałam się na porodówce, ale też nie od razu bo dziecko zrobiło smółkę i nie było widać dopiero po 5 minutach jak już dziecko bło umyte zważone itp. dowiedziałam się, że to dziewczynka. Byliśmy z mężem bardzo szczęśliwi bo mamy już 3 letniego syneczka.

Gość Ja nosiłam
Pod sercem chlopaka... Na każdym usg pytałam o płeć i za każdym razem chłopak :D kupiłam ładną niebieską pościel w słoniki, i śpioszki w samochodziki itd i w kolorach takich typowo chłopięcych:) a urodziłam dziewczynkę :D haha

Dlatego właśnie zamierzam kupić wszystko w neutralnych kolorach. Dziewczynka w niebieskim to chyba normalne, ale chłopiec w różowym...nie bardzo :P

Gość jak to brzmi
patetycznie: noszę pod sercem...omg. Typowe stwierdzenie dla tzw. mamuni zapatrzonej w dzieciaka

Gość no tak mniej
patetycznie brzmiałoby "nosiłam w macicy uciskającej na jelita" :P

Gość jak to brzmi
normalnie brzmi: spodziewam się dziecka

Gość hdfhjdf
O kurczę, ale Wy problemy macie....

Gość przyszla mloda mama
ja tez jeszcze nie wiem choc jestem w 33 tc,za kazdym razem kiedy mam usg to dziecko albo uklada sie tak ze nic nie widac , albo ma pepowine miedzy nozkami... chcialabym wczesniej wiedziec , no ale coz ...

Gość gosija
ja od poczatku czulam ze bedzie syn, ale jak poszlam na usg i uslyszalam, ze chlopak, to wolalam sprawdzic to pozniej u innego lekarza no i chlopiec mi sie urodzil, a dlatego tak sie krecilam po lekarzach, bo moja ciocia tak samo miala, cala ciaze mowili, ze dziewczynka, kupowala wszystko rozowe, sciany pomalowali na rozowo, kojec, wozek, ubranka i wszystko inne rozowe a tu psikus i chlopak wyszedl ;)

Gość ohhhhjkhjkhj
mi też lekarz w 35 tc powiedział że chłopiec a urodziła się dziewczynka, nawet nie wiedziałam jakie imie podać i powiedzialam Kacperka, bo miał być Kacper.

Gość ktośkakaka
No tak, a podspodem masz napisane "córeczka w drodze" --> czyli i tak chcesz poznać płeć wcześniej ;P

ja w pierwszej ciąży nie chciałam znać płci dziecka, a poza tym i tak nie było widać. w drugiej lekarz zapytał, czy chcemy znać płeć. powiedziałam, że jak nie jest pewien na 100% to niech nie mówi. był pewien i tak mam dwie córki.

Miałam robioną amniopunkcję i wiedziałam na 100%.Przy następnym dziecku nie chcę znać płci.Niech to będzie niespodzianka

Gość dla mnie to tez bezsens
poznawac plec. Byleby zdrowe bylo, nie interesuje mnie plec ;) Lekarz zapytal czy chce wiedziec, nie zgodzilam sie. Wlasna, swiadoma decyzja ;) Lubie niespodzianki ;)

Gość gość
Jestem w 32 tygodniu ciąży i również nie znam płci dziecka. A z tymi ubraniami to tak łatwo nie ma, że w neutralnych kolorach da radę kupić. U mnie w mieście wszystkie sklepy oferują ubranka typowe dla dziewczynek albo typowe dla chłopców. Ubranek tzw. neutralnych - BRAK!!!

Gość gość
U mnie na jednym usg w 19 tygodniu lekarz powiedzial ze dziewczynka bedzie a potem nie bylo widac bo maluch odwrocil sie pupa i tak do konca. ja czulam inaczej i jakos nie moglam uwierzyc, jak widac intuicja mnie nie zawiodla bo na porodowce okazalo sie ze chlopczyk jest :)

Gość gość
moja kolezanka chodziła do 2 ginekologów,chodziło jej o l4.no i jeden twierdził ze to chłopiec a drugi ze dziewczynka.urodziła dziewczynke.moja sąsiadka miała miec syna a urodził córke,nie mogła uwierzyc i powiedziala "pokazcie mi dziecko,bo nie wwierze!"ona bardzo chciała synka.