Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoooooda

ładowanie telefonu

Polecane posty

Gość młoooooda

Kupiłam sobie tel. i mam dwie kreski baterii, czy powinnam go już ładować czy czekać aż się całkowicie rozładuje? Dodam że jest nowy telefon. Ile powinno trwać pierwsze ładowanie?

Gość mozna wyrywac wlosy
a po co ladowac telefon jak nie jest rozladowany?????????????????????????????????? :O

Gość alkowa
to, że jest to nowy telefon to chyba nie zmienia faktu, że powinno się go ładować gdy się rozładuje...?

Gość a jednak zmienia
istotne jest aby nowa bateria zaczęła się ładować po cAŁKOWITYM rozładowaniu.Chodzi o "pamięć' baterii dot poziomu ładowania

Gość powino się sformatować
baterię - czyli 3 razy poczekać aż się rozładuje całkowicie i ładować 12 godzin przy WYŁĄCZONYM telefonie. A potem - to już jak się chce. Choć zawsze lepiej dla baterii, jak się rozładuje do końca.

Gość młoooooda
Właśnie o taką informację mi chodziło. Dziękuje:)

Gość patcoo
jak sie wyladuje to go podepnij do ladowania i w trakcie go nie włączaj. ladowac sie powinna ok. 12 godzin. jesli pomoglam kliknij www.patcoo.mondozoo.com :)

Gość mozna wyrywac wlosy
no ale pamiec baterii to tez pozniej mozna skrocic, ladujac jeszcze nierozladowany telefon. a poza tym mozna ja niejako zresetowac, wkladajac zabezpieczona baterie do zamrazalki na 24h

Gość młoooooda
Czytałam jeszcze kiedyś że pierwsze ładowanie telefonu powinno trwać ok.20 godzin...

Gość tak się powinno postępować ze
wszystkimi nowymi bateriami - też np. z laptopem.

Gość inżynier ...
naładuj na max, potem przeprowadź trzy pełne cykle rozładowania (tj. po naładowaniu normalnie dzwoń i używaj przez kolejne dni, aż do momentu osiągnięcia jednek kreski, potem znów ładownie i tak trzy razy). Po trzech razach możesz praktycznie ładować w dowolnym momencie, nawet jeśli masz więcej niż jedną kreskę. Pierwsze ładownie telefonu przeprowadź od razu po jego zakupie - nie ważne ile ma kresek, nowe baterie nie sa fabryczenie ładowne, powiadają energię chemiczną wynikającą z jej budowy i procesu produkcji. Współczesne telefony można ładować w dowlonym momencie, nie będzie efektu zmniejszania pojemności, ale dobrze na początek przeprowadzić trzy cykle pełnego rozładowania - wtedy pojemność baterii się formuje.

Gość inżynier ...
co do ładowania 12, 20 godzin - bzdura, telefon ma układ elektroniczny, który odetnie napięcie w momencie pełnego naładowania (zwykle 2,3 godziny), więc trzymanie go na kablu 12 godzin jest bezsensem, a w niektórych przypadkach może zaszkodzić - praca telefonu zużywa trochę energii, osłabiając baterię, więc co chwilę jest ona doładowywana przez układ elektroniczny i tak zamiast pełnych cyklu rozładowania mamy jakieś bzdurne doładowywania pełnej baterii. Naładuj aż będzie full i używaj normalnie phona, 20 godzin to się ładowało nowy akumulator siarkowy od Żuka !