Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość długopisica

Pomóżcie mi. Jestem wiecznie głodna ...

Polecane posty

Gość długopisica

Nie wiem co zrobić. Jestem ciągle głodna. Wiem, że to nienormalne, ale ja mogłabym jeść cały czas. Miarka przebrała się wczoraj jak kupiłam chrześniakowi na gwiazdkę Mikołaja wypełnionego cukierkami i wszystkie zjadłam :( Potrzebuję pomocy...

Gość kup se chrom
a takze blonnik, albo jakies kapsulki co pecznieja w zoladku zeby cigo zapelnic. ale nie sadze ze to gklod jest. bo to raczej tylo ochota, i podalas przyklad slodyczy - coz, cukier uzaleznia i to bardzo, lepiej go odstaw

Gość długopisica
Ja nigdy nie lubiłam słodyczy. Teraz jak zjem obiad muszę szybko dopełnić się kawałkiem czekolady albo jogurtem ... inaczej jestem głodna. Teraz mam 162 cm wzrostu i 56 kg. W ciągu 3 miesięcy przytyłam 3 kg ... Nie chce już tyć ...

Radzę Ci zbadaj sobie poziom TSH. Sama leczę się na tarczycę i inne takie.. ;/ Jednym z pierwszych objawów w moim przypadku był niepohamowany apetyt. No chyba, że masz w zwyczaju zajadanie stresów?

Gość kup se chrom
zrob badania na poziom cukru a takze zbadaj hormony. to moze nie byc nic, ale jak zaczelo sie to nagle, to jest niepokojace

kopiuję z wikipedii objawy niedoczyności tarczycy: Objawy Niedoczynności tarczycy towarzyszą często subtelnie wyrażone objawy podmiotowe powiązane ze spowolnionym tempem reakcji katabolicznych: zwiększenie masy ciała uczucie zmęczenia, osłabienie, senność, trudności w koncentracji, zaburzenia pamięci, stany depresyjne łatwe marznięcie, uczucie chłodu przewlekłe zaparcia (spowolnienie perystaltyki) sucha, zimna, blada, nadmiernie rogowaciejąca skóra (objaw brudnych kolan) – jako wyraz zmniejszonego przepływu krwi i zahamowania czynności gruczołów łojowych i potowych obrzęki podskórne (tzw. obrzęk śluzowaty – skutek nagromadzenia glikozaminoglikanów (kwas hialuronowy) zatrzymujących wodę (dotyczą twarzy, zwłaszcza powiek), których syntezę hamuje T3) łamliwe włosy, czasem przerzedzenie brwi zmieniony głos (pogrubienie strun głosowych) bradykardia zatokowa ściszone tony i powiększona sylwetka serca (płyn w worku osierdziowym – obrzęk śródmiąższowy)

Gość długopisica
Ja nie mam właśnie żadnych stresów ... Boję się, że nie będę potrafiła nad tym zapanować .... Niedawno rzuciłam palenie i może podświadomie zastępuję papierosa jedzeniem. Nie wiem. Chcę przestać.

Gość długopisica
Kobieta Klasyczna : poważnie mnie przestraszyłaś. Dużo do mnie pasuje. Miałam robione badania na tarczycę ale kilka lat temu. Mój lekarz zauważył zgrubienie w dole szyi i wysłał mnie na badanie. Nic nie wykazało, więc myślałam, że to mnie nie dotyczy

Gość długopisica
Kobieta Klasyczna : poważnie mnie przestraszyłaś. Dużo do mnie pasuje. Miałam robione badania na tarczycę ale kilka lat temu. Mój lekarz zauważył zgrubienie w dole szyi i wysłał mnie na badanie. Nic nie wykazało, więc myślałam, że to mnie nie dotyczy

Aaaaa! Myślę, że to faktycznie może być spowodowane tym, że porzuciłaś jeden nalóg i podświadomie uciekasz w kolejny. Jakkolwiek, TSH bym zbadała, ot tak dla pewności.

Aaaaa! Myślę, że to faktycznie może być spowodowane tym, że porzuciłaś jeden nalóg i podświadomie uciekasz w kolejny. Jakkolwiek, TSH bym zbadała, ot tak dla pewności.

Gość długopisica

Gość 333333333
pewnie przez rzucenie palenia to obrzarstwo, może zajmij ręce słonecznikiem , moj znajomy po rzuceniu palenia siedzi teraz w słoneczniku:)

Gość długopisica
Kurcze już kafe świruje. posty po 100 razy. Musze zrobić to badanie. Nie wiem jak się zabrać za wszystko. Chcę schudnąć z tego co zahodowałam przez te 3 miesiące :o Nie wiem jak. Poleć mi jakąś dietę :o W miarę tanią jak można ...

to żeśmy se 'podublowały' ;) Ale wracając do tematu - radzę jak najszybciej do endokrynologa się wybrać. Tym bardziej, że miałaś już wczesniej coś ''nie tak''. Naprawdę nie czekaj z tym!

Gość długopisica
Kobieta Klasyczna : Jak się leczy tarczycę ?

Gość długopisica
podszywacz z licencją nr 007 buehehe no wiem że to troche śmieszne, ale postanowiłam dokupić lentynków i dosypać do Mikołaja :D

Gość długopisica
Postaram się ograniczyć to, a jak się nie uda to wtedy pójdę się badać. W ogóle po obiedzie mam takie coś, że jak zaraz nie zjem kawałka czekolady, jakiegoś wafelka albo jogurty to oszaleje i dalej jestem głodna :o

Ale dlaczego nie pójdziesz się badać nawet jeśli wykażesz sie supersilną wolą i ograniczysz jedzenie? Kilka lat temu lekarz zauważył, że coś jest nie tak, teraz po latach badania mogą wykazać, że naprawdę miał rację. Przecież chodzi o Twoje zdrowie. To zrób chociaż wprzychodni morfologię i zbadaj TSH - bez skierowania chyba można zrobić to badanie.

Gość wije1dsaass
Niech Ci lekarz przepisze Helicid i musisz mieć trochę zaparcia, zeby jeść małe porcje i o stałych godzinach. Na początku będzie głod, potem się przyzwyczaisz.

Gość jak masz po obiedzie takie cos
to polecam Morwe biala. Tabletki w aptece - ok 20zl. Dwie lykasz przed obiadem i po obiedzie Cie nie ssie. Tez mialam ten problem, Morwa naprawde mi bardzo pomogla.

Gość jak masz po obiedzie takie cos
przed kazdym posilkiem mozesz w sumie. Ale mnie najbardziej po obiedzie ssie. Im wiecej zjem tym bardziej glodna jestem :P Ale mi tabletki z wyciagiem z morwy bialej pomogly. Serio, sprobuj. Bo jesli masz podobne objjawy do moich to moze i Tobie pomoze? a cukrzycy i tarczycy nie mam. Znaczy problemow z tym zwiazanych...