Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erfgtrfhgdfgfghfgd

Droga kawa dobra na prezent?

Polecane posty

Gość erfgtrfhgdfgfghfgd

Moje pomysły na prezent dla mamy już się wyczerpały, dlatego w tym roku pomyślałam, żeby kupić jej jakąś drogą kawę. Na allegro kilka przykuło moją uwagę, jednak w opisie jest "polecana do ekspresów wysokociśnieniowych". Teraz mam dwa pytania, czy droga kawa to dobry pomysł na prezent i czy kawa polecana do ekspresów nie nadaje się do zwykłego zaparzania?:D Dodam, że ja kawy nie pijam wcale nie jestem jej smakoszem, mam uczulenie na kawę.

Gość ja tez nie pijam kawy ale
moj ojciec ja uwielbia wiec kupuje mu na rozne okazje... i to zalezy od grubosci mielenia, oczywiscie bedzie mozna zaparzyc te kawe ot tak normalnie, ale dla prawdziwego kawosza to juz nie bedzie to samo ;) . A moze u Ciebie w miescie sa takie sklepy z kawa gdzie miela na miejscu ? Wtedy sposob mielenia jest dobierany tuz przed zakupem w zaleznosci jak ktos te kawe pija.

Gość erfgtrfhgdfgfghfgd
Tak, są takie sklepy, ale ja znalazłam na allegro użytkownika który ma w swojej ofercie około 400 gatunków, tak na oko ;) są rózne kawy, tylko one są już zmielone i są opisane dość dobrze. Przy niektórych jest opis "mielenie uniwersalne".

Gość dobry i..
oryginalny pomysł :-)

Gość ja tez nie pijam kawy ale
no do ekspresu cisnieniowego kawa mielona jest bardzo drobno - moj ojciec wlasnie w ten sposob pija zawsze kawe, ale czy to sie nadaje do normalnego parzenia - nie wiem, tez nie pijam kawy, z kawy to ja tylko zapach lubie ;) . Z ciekawosci... jesli mozesz podaj nick tego allegrowicza, albo jakis link :)

Gość erfgtrfhgdfgfghfgd
A może kupię jej kawę i kawiarkę "moka"? to chyba byłoby lepiej :)

Gość Kosmooosik
mogę polecić Ci sklep https://www.espressoart.pl/ jeden z lepszych i moich ulubionych, wszystko co kupiłam było najwyższej jakości i bardzooo smaczne

Gość gość
Ja polecam sklep z kawą www.blueorcacoffee.pl zasadniczo to palarnia kawy WWW.BLUEORCACOFFEE.PL wszystko tam jest opisane. Zawsze świeża kawa dostawa do domu. Super duży wybór. Kawy są ziarniste domyślnie, ale każda można zamówić też zmielona. Ale co najważniejsze jeżeli zmielona to podajcie jaki stopień zmielenia chcecie.

Gość gość3r7856
ja sobie zamawiam pyszną kawę na stronie twoje-hygge.pl :D

Gość tinka

Kawa ze sklepu internetowego bogactwokaw.pl najlepsza!