Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halinkaaa

rodziny wielodzietne

Polecane posty

Gość halinkaaa

to są jak ferdek w kiepskich, czekają tylko kiedy listonosz przyniesie emeryturę babki, tak jak moja znajoma, wczoraj się pokłóciła z matką ponieważ matki emeryturę już rozplanowała, i tak jest u nich co miesiąc.

Gość to chyba chodzilo ci o
rodziny wielopokoleniowe a nei wielodzietne? co ma ilsoc dzieci to tego??

Gość hehehehheheheh hahahahhaha
10:34 [zgłoś do usunięcia] mama dzieci poczekaj jeszcze z kilka lat skończysz jak reszta :classic_cool:

Gość mama dzieci
No raczej nie. Decydując się na dzieci miałam pewność że zapewnie im dobre warunki... Jakoś udaje mi się wychwowywać dwójke swoich i dwójkę adoptowanych dzieci. Więc nie chce takih komentarzy

Gość oj uwierz
ze jak laska ma dzieci adoptowane to juz osrodki adopcyjne soldnie sprawdzily czy ma warunki do utrzymania! ja mam 1 dziecko, ale w przyszlosci mysle o rodzenstwie dla cory. Uwazam ze nie powinno sie wrzucac do jednej beczki, owszem sa rodziny wielodzietne ubogie ale nie wszystkie! aha babka kiepska dostaje rente nie emeryture :D

Gość halinkaaa
chodzi mi o to, że rodzicom pracować się nie chce a mają 3 dzieci, i uważam, że jak nie stać na troje to się nie robi troje gdzie później chce się emeryturę matki (babki) przeznaczyć na chleb dla własnych dzieci, które sie spłodziło.

Gość sasiadkaaa
co za różnica renta czy emerytura ale to pieniądz babki i innych członków rodziny nie powinno to obchodzić co ona z nimi zrobi.

Gość mama dzieci
Ale nie wrzucajcie wszytskich do jednego worka... Bo to trochę niesprawiedliwe

Gość do halinka
masz jakies chore pojecie o wielodzietnosci :/ 3 dzieic to rodzina wielodzietna??? to normalna rodzina modelowa :) tak powinno byc w bogatych i rozwinietych krajach skad zalozenie ze jak ma sie kilkoro dzieic to sie zeruje na innych domownikach? skad pomysl ze wogole ma sie takowych domownikow w postaci babki, nie wszysyc maja rodzicow a zwlaszcza rodzicow z renta czy emerytura:/ ja mam 2 dzieci i tesciowa ktora nie pomaga i nie mieszka blisko oraz grob moich rodzicow od 15lat... wrzycanie do jednego worka wszystkich to nienormalne, znam mnostwo ludzi ktorzy nie majac dzieci siedzi z rodzicami i wyludza od nich kase mieszkajac z nimi jedzac z nimi a majac po 30 lat to jest dopiero straszne!

Gość tadekkk
bo najgorzej jak próżniaki narobią dzieci a później pracować nie ma kto

Gość ja pierdut
ja pierdykam nie widzicie po co jes zalozony ten temat?? jakas panienka z nudow zaklada temat a wy bezmyslnie na niego odpisujecie, zamiast go olac.:)

Gość nie halinka
nie wiem czy z nudów, ja też znam takie rodziny co żeby nie emerytura babki to nie mieli by co do tzw. garnka włożyć a mają po kilkoro dzieci

Gość my tez zylismy z emerytury
babci. Oczywiscie nie tylko. Ale tak to bylo planowane. Taty pensja kiedy indziej, emerytura babci kiedy indziej, moje stypendium kiedy indziej. Wiec planowalismy wydatki zgodnie z harmonogramem wyplat. Co w tym zlego? :D

Gość dziwne macie podejscie
to w tym zlego, ze emerytura babci nalezy sie babci za przepracowane lata a nie na leniwe raczki dzieci, ktore zrobily sobie dzieci...

pensja taty tez byla i kasa, ktora ja do domu przynosilam. Wiec o co chodzi? Bo nie wiem :D

Gość dziwne macie podejscie
O to, ze babcia powinna sama zdecydowac na co przeznacza swoja emeryture, jesli tak bylo to ok ale z twojej wypowiedzi wynika jasno, ze nie ona o tym decydowala a cala rodzina i to nie jest ok.

o czym tu decydowac? rachunki, oplay, jedzenie... Ja tez nie decyduje o tym na co moja kasa idzie, tato tez nie. Moze jakby bylo tyle kasy, ze starczaloby na zachcianki to by mozna bylo decydowac, a tak to nie ma o czym.

Gość emerytura babci a nie twoja
to jak się nie ma tyle kasy to się nie robi dzieci, nie rozumiesz tego

Nie mam ani jednego dziecka dlatego wlasnie... A jak moi rodzice "robili" mnie i mojego brata to byly pieniadze. Jasnowidzami nie byli, zeby przewidziec, ze za cwierc wieku bedzie problem zwiazania konca z koncem...

Gość ale masz proxniakow rodzicow
to jak mieli sielankę to niech byli sobie oszczędzali a nie przetupali a później, żeby nie emeryturka babki to bieda. Po drugie jak mało to się dorabia, zmienia pracę itp.

Na ile mozna odlozyc?? Pewnie, ze odkladali, pewnie ze dorabiali. Ale nie rozumiem co zlego jest w tym. Przeciez wszystkie te pieniadze byly nasze wspolne? Nasza rodzina, nasze problemy, nasze pieniadze. Nie wiem czym sie oburzac. Zycie podrozalo. Tyle samo pracy ale wiecej zycie kosztuje. Kto przewidzi co bedzie za 10 lat, Moze juz nic :P

I btw moi rodzice nie sa prozniakami debilu

Gość bukaa
ja też znam rodziny, gdzie wszyscy mieszkają razem, więc składają wypłaty, renty i emerytury do jednego wora i z tego żyją. To chyba normalne, że skoro babcia mieszka w domu, je i zużywa wodę, to za to płaci. A co do rodzin wielodzietnych, to moja siostra ma 3 dzieci i jeszcze utzrymuje teściową. :o

Gość ach ta babciaaaaa
a daliście przynajmniej babci jeść czy chodziła po sąsiadach

Gość ale zapominacie o tym
że jest drugie tyle osób co rodzicom i dziadkom pomagają ja osobiscie mam mase znajomych co utrzymują rodziny zza granicy i babciom do renty dokładają sama rodzicom pomagam finansowo

Gość kulkaaaa
skąd masz takie dane, bo ja znam dużo osób co żyją dzięki emeryturom babć, dziadków i mają po kilkoro dzieci i to jest śmieszne,że umieli narobić dzieci a już pracować na nie nie a najgorsze jest to, że rozporządzają czyimś pieniędzmi i to zazwyczaj są osoby pochodzące z rodzin wielodzietnych, także widać jak te osoby są nauczone pracy.

Gość mmmujjjj
skąd masz takie dane, bo ja znam dużo osób co żyją dzięki emeryturom babć, dziadków i mają po kilkoro dzieci i to jest śmieszne,że umieli narobić dzieci a już pracować na nie nie a najgorsze jest to, że rozporządzają czyimś pieniędzmi i to zazwyczaj są osoby pochodzące z rodzin wielodzietnych, także widać jak te osoby są nauczone pracy.

Gość mmmujjjj