Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maliinkkaa

ile przed porodem odszedł czop, odniżył się brzuch i miałyście skurcze przepowia

Polecane posty

Gość maliinkkaa

ile dni przed porodem odszedł wam czop, odniżył się brzuch i miałyście skurcze przepowiadajace takie konkretniejsze??? Tylko mam taką prosbę żeby wypowiadały się tylko czarne nicki. Dzieki :) 🌻

Gość sama piszesz na
pomaranczowo !!! a zreszta czy ktos ma czarny nick czy pomaranczowy to i tak jest anonimowy . ja nie bedze pisac na czarno bo nie chce mi sie wymyslac nicku - a moglabym ci odpowiedzic na pytanie bo sama przezylam 2 porody sn . ale chcesz wypowiedzi czarnych nickow - to sobie czekaj , pa !

Gość nie mam czarnego
czarne nicki, a ty dlaczego na pomarańczowo ??? ja nie miałam żadnych oznak, w końcu spróbowali wywołać mi poród 10 dni po terminie i się nie udało, musiałam mieć cc

nie miałam żadnych skurczy przed.Czop zaczął odchodzić we wtorek a w piątek urodziłam

Gość tez miałam Ci odpowiedzieć
ale jestem pomarańczowa i nie mogę :(

Gość najwazniejsze jest
a co to za roznica czy pomaranczowe czy czarne? ales wymyslila laska hehe

czop oszedł 6 dni przed porodem rzuch obniżył się 3 tygodnie przed nim skurczy p[rzepowiadających nie miałąm, od razu zaczęły się te porodowe.

Gość hghhhghhhhhhhhg
znam odp ale jestem pomaranczowa :(

Gość hghhhghhhhhhhhg
napisze Ci tylko tyle ze nie liczyłabym w dniach a godzinach

Gość gosija
a ja jestem pomaranczowa i nie mam z tym problemu :P czop odszedl mi podczas porodu, brzuch nie obnizyl sie wcale a skurcze przepowiadajace mialam 3 godziny przed urodzeniem :) takze nie u kazdego to wyglada tak samo ...... teraz Ty nam odpowiedz, czemu wg. Ciebie ktos, kto nie zaczernil sie, nie moze sie wypowiadac? Znaczy, czemu wolisz zeby to byl ktos czarny???

Gość gosija
o odpowiedzialas ;) a co Ty masz tu do gadania? Portal zrobil nam przysluge i mozemy sie wypowiadac na pomaranczowo, co Ci zalezy na kolorze? Wazny jest kolor czy odpowiedz? Sama dopiero sie zaczernilas i swiecisz!

Gość do autorki.....
Mówie na czarno to na czarno . Po co się pomarańczowe małpy wszędzie wpieprzacie ale z ciebie chamka , a tak narmarginesie to raczej piszesz a nie " mowisz "

Gość maliinkkaaaa
ktoś się pode mnie podszył:o Chodziło mi o to zeby się tylko na czarno wypowiadały dziewczyny bo wiem jak działa forum (2 lata temu byłam jednym z moderatorów forum o zdrowiu i urodzie). Jak jakaś dziewczyna o coś pyta (przykładowo o to ile czasu przed porodem odchodzi czop) i zależy jej o przeprowadzeniu takiego małego badania żeby zobaczyć jak to statystycznie wygląda, to często zdarza się że osoba pomarańczowa pod 10cioma różnymi nickami pisze jej opinie potwierdzające jej wersję wydarzeń. osoby o stałych nickach - z dużą ilością postów są po prostu wiarygodniejszym źródłem informacji i tylko o to mi chodziło....

Gość maliinkkaaaa
Kiedyś zapytałam o cesarskie cięcie, żeby sprawdzić jak długo dziewczyny z forum dochodziły do siebie. Kilka z nich napisało ze w miare szybko już mogły robić wszytsko przy dziecku, a jedna że dochodziła do siebie miesiąc bo miała komplikacje, zrosty i bóg wie co jeszcze. Na to inne dziewczyny odpowiedziały jej że takie sytuacje bądź co bądź zdarzają się dość rzadko... I wtedy nagle pojawiło się 15 postów jeden pod drugim, pod różnymi pomarańczowymi nickami pt "ja miałam dokładnie to samo!!!! też dochodziłam do siebie po cc miesiąc, mialam zrosty i gronkowca itp..." Ktoś kto nie wie jak działa forum mógłby się nie domyślić że wszytsko to pisze jedna zdesperowana osoba chcąca potwierdzić własne zdanie. A jak ktoś odpowiada w temacie pod swoim , stałym, czarnym nickiem, a po chwili inny czarny - również z dużą ilością postów to potwierdza to jednak ma się większą pewność że to wiarygodna wypowiedź

Gość no ok to teraz czekaj na
odpowiedzi czarnych nicków

w pierwszej ciazy brzuch obnizyl sie ok 2 tyg przed, a czop odszedl w dniu porodu w drugiej brzuch sie nie obnizyl w widoczny sposob w ogole, a czop odchodził powoli przez tydzien przed porodem pozdarwiam

Gość mama szczęśliwie zakochana
w pierwszej ciązy brzuch obniżył mi się na 3 tyg przed terminem porodu. Skurcze przepowiadające pojawiły się tuż przed terminem porodu. Urodziłam w 42 tygodniu także 2 tyg po terminie. Czop wypadł mi w trakcie porodu. W drugiej ciąży brzuch obniżył się króko przed porodem, skurcze przepowiadające tydzień przed porodem. Czop wypadł w nocy a urodziłam na drugi dzień późnym wieczorem.

Przy pierwszym - skurcze od 30 tyg. ciąży, brzuch obniżył sie tydzień przed porodem i w tym czasie mniej więcej odszedł czop... Przy drugim - podobnie.

A ja jeszcze nie urodziłam, ale też mnie to ciekawi, więc sobie poobserwuję :) Ja mam skurcze czasem mocniejsze a czasem takie "słabe", ale zawsze bolące :( Czytałam gdzieś, że te przepowiadające nie bolą, ale sama już nie wiem :) Brzuch obniżył mi się około 2 tygodni temu, może ponad. Jestem w 36 tygodniu ciąży. Od powiedzmy 5 dni punktualnie o godzinie 16tej mam takie ostre kłucie w dole brzucha i po prawej stronie pępka :(