Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwiezdziste niebo

Czy test Quick Vue mogę zrobić dziś wieczorem czy lepiej poczekać do rana?

Polecane posty

Gość Gwiezdziste niebo

Witam serdecznie, spóźnia mi się okres więc poszłam do apteki i powiedziałam, że proszę o test, który można wykonać nietylko rano i farmaceutka poleciła mi Quick Vue. Teraz jednak się zastanawiam czy nie lepiej poczekać do rana, czy rano wynik nie będzie bardziej wiarygodny? Z drugiej strony będzie mi ciężko zasnąć, wolałabym wiedzieć już dziś ale słyszałam że wieczorem stężenie hormonów w moczu jest raczej niewielkie, co mi radzicie?

Gość Gwiezdziste niebo
Dziękuję

Gość Gwiezdziste niebo
Dziś jest mój 31 dc a zwykle mam cykle 26-dniowe więc się martwie. Od tygodnia pobolewa mnie brzuch jak na okres a tu nic, piersi w ogóle mnie nie bolą, a w pochwie ciągle czuję wilgotność więc czasem wydaje mi się że moż okres się zaczął, patrzę a tu nic, mam taki lekko żółty śluz.

możesz zrobić o której chcesz, ale zrobiony rano będzie bardziej wiarygodny. Ja bym zrobiła (zrobiłam) rano.

Gość zrob dzis nawyzej wyjdzie jas
na kreska

Gość mamachichi
Lepiej poczekac do rana i nie pic duzo wody, bo wtedy moze wyjsc negayw po mimo ciazy, ja slyszalam ze lepszy od quick vue jest pre test, a najwieksza pewnosc daje test z krwi na betaHCG, w moim przypadku test z moczu wyszedl pozytywny dopiero w dziesiatym tyg ciazy

Ja radze zrobić rano- stężenie hormonów jest znacznie większe. Pozdrawiam

Gość Gwiezdziste niebo
Zrobiłam ten test dziś rano i jest tylko jedna kreska, ale brzuch już w ogóle mnie nie boli, czuję się jak nie na okres a to już 32 dc. Może pójdę na betę jutro, a jeśli z niej też wyniknie że nie jestem w ciąży to kiedy powinnam iść do lekarza z tym brakiem okresu?

Do lekarza po 2 tygodniach braku okresu, wcześniej odeśle Cię do domu, bo do 10-14 dni rżnicy w długości cykli brane jest za regularność.