Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szybkariposta

jeszcze żywy karp !!!!!

Polecane posty

Jak możesz pomóc karpiom w okresie przedświątecznym • nie zgadzaj się na pakowanie żywych ryb w folię – bez wody duszą się i giną w męczarniach • nie zgadzaj się na publiczne zabijanie ryb • nie zgadzaj się na przetrzymywanie i upychanie ryb w zbyt małych pojemnikach • jeśli Twoje uwagi są ignorowane, a prawo łamane, zareaguj informując o tym powiatowego lekarza weterynarii, straż miejską, policję. O swoich działaniach poinformuj Klub Gaja W tym roku działania Klubu Gaja wspiera publicysta, podróżnik i krytyk kulinarny, Robert Makłowicz, który twierdzi, że nie ma znacznej różnicy w smaku pomiędzy świeżym karpiem a karpiem z lodu! nie pozwalajcie na bestialskie traktowanie bezbronnych karpi!

Gość hikeee
jestem jak najbardziej za pożadnym traktowaniem karpia i w ogole ryb, jako zwierzat i istoty zywe, a nie przestrzeganie prawa powinno byc syrowo karane, karpie sa duszone, obdrapane, zestresowane to nawet przez to ich dreczenie mieso im sie psuje,i juz nie smakuje tak dobrze to trzeba zmienic, zaczynajac od mentalnosci sprzedawcow, dostawcow i klientow, po forme transportu i sprzedazy, nawet za cene wyzszej oplaty za rybe

Gość arturekkkk
dosc glosno przed swietami jest o karpiu, i slusznie bo sposoby obchodzenia sie z nim sa ponizej godnosci, czlowiek jako istota rozumna powinien wiedziec jak sie zachowac, czy ta ryba mu robi krzywde, niech choc ma szybka bez cierpienia smierc........... popieram akcje klubu gaja, karp lubi lód

Gość ftftit
dlatego ja w tym roku juz nie kupilam

Gość 2345456
Ja też na pewno nie kupię żywego karpia. Zapłacę pare złtoych więcej za dzwonki, ale przynajamniej sumienie będę mieć spokojne...