Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliiishia

olejek rycynowy na mokre czy suche rzęsy ?!

Polecane posty

Gość kaliiishia

mam pytanie jeśli chodzi o olejek rycynowy, tak, wiem w necie jest duuużo o tym, ale nie znalazłam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie, tak więc olejek rycynowy nakłada się na mokre brwi i rzęsy czy na suche? bo właśnie nie wiem czy można od razu po umyciu twarzy nakładać jak będą jeszcze wilgotne czy trzeba poczekać aż będą całkiem wyschną? jak wy robicie? a może to bez różnicy? bo jeśli chodzi o włosy na głowie to wiem, że trzeba na mokre

Gość kaliiishia
no właśnie niby taki szczegół, ale w sumie to nie wiadomo jak i nikt o tym nie pisze

Gość co do tego i owego
Witam, Kobiety Wy stosujecie olejek rycynowy na wlosy też?

Gość co do tego i owego
bo ja kiedyś na rzesy i brwi, a teraz po porodzie-2l. musze znowu zacząć chyba, bo coś marnie z tymi rzęskami...

Gość krolowa_snieegu
oczywiście, że można na włosy, nakłada się na wilgotne (można na całość lub na same końce jak kto woli) następnie nakłada czepek, a po godzinie spłukuje i myje włosy, można też pozostawić na noc i rano umyć głowę

Gość co do tego i owego
a czy przed nałóżeniem o.ryc. myje się włosy? a i jakie rezultaty? po jakim czasie? dotyczy rzes brwi i włosów? Dziękuje za odp! :)

Gość krolowa_snieegu
przed nałożeniem raczej się nie myje, niektórzy nakładają też na włosy suche, lecz wtedy trudniej jest go wmasować i może zrobić się kołtun, olejek ma za zadanie przede wszystkim wzmocnić włosy, ale również je 'nabłyszczyć', lekko nawilżyć i może też trochę przyciemnić kolor, to samo tyczy się rzęs i brwi, tyle że na rzęsy i brwi nakłada się olejek albo umytą szczoteczką po tuszu albo palcami, najlepiej przed snem i trzeba uważać żeby nie wpadł do oka bo moze piec i podrażnić, jeśli chodzi o to, po jakim czasie to z tym u każdego jest różnie, zapewne zależy to od tego jak często go nakładamy, radzę poczytać więcej o rycynie na innych stronach lub forach :)

Gość kaliiishia
jasne, że twarz wycieram, ale oczu staram sie wogóle nie dotykać ręcznikiem, bo mam strasznie słabe i kruche rzęsy i na dodatek wypadają dość często :|

Gość gthhyh
uuuupppppppppppppp