Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diane44

odrzucenie DIANE

Polecane posty

Gość Diane44

Witam, mam problem biore od kilku lat Diane ze wzgledu na cere, mialam straszne problemy z tradzikiem, zaskorniakami. Cera poprawila mi sie jest idealna. Z tego wzgledu,ze Diane nie mozna brac dlugo postanowilam robic przerwe lub przejsc na inny lek, za kazdym razem zaskorniki + tradzik powracal ze zwojona siła w ciagu tych lat. Obecnie moj organizm odrzuca Diane, mam rozregulowany cykl, krawienia miedzymiesiaczkowe.Ginekolog stwierdzil,ze nalezy je odstawic i przejsc na inne - ale przed skonsultowac z dermatologiem jakie leki moglby przepisac aby zapobiec, zachamowac problem z cera. czy ktos orientuje sie w tej kwestii?Zaden dermatolog a bylam u 3 nie wie co mi przepisac???!

Gość nikk27
jeżeli trądzik powraca po odstawieniu diane to najprawdopodobniej jest to trądzik hormonalny- czyli że żaden lek od dermatologa nie pomoże. Zanim wzięłaś diane miałaś robione badania na poziom hormonów ? ( testosteron, prolaktyna,androstendion ) bo nic tu na ten temat nie piszesz a to jest podstawa przed diagnozą. Napisz jakie miałaś robione badania i jakie tabletki przyjmowałaś, ile masz lat i czy masz dzieci. Pozdrowienia nikk27