Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

symforiano

donos na operatora sieci Era

Polecane posty

Era postąpiła bardzo nieładnie w stosunku do mnie jako abonenta. Smiem nawet twierdzić że niezgodnie z regulaminem i prawem. Niestety nie stać mnie na zakładanie sprawy sądowej ale chciałbym zrobić Erze niezłą reklamę, oczywiście w negatywnym słowa znaczeniu. Gdzie to opisać, do kogo by napisać? Może do radia,gazety jakieś? Poradźcie!

Gość opisz swoja historie
na roznych forach internetowych chociaz i tak era jest malo popularna

Gość A mnie się on nie podoba
a co Ci zrobiła?

Gość tylko Plus ....
j/w.

Gość A mnie się on nie podoba
pamietaj,ze takie rzeczy tylko w Erze :)

Gość koyot Ka
napisz nam co się stało

Gość idź do szmatławca
typu fakt czy super express - może to kupią Swoją drogą ja tez u nich zlikwidowałam telefon :P

Dobra jest Era , co Wy chcecie? :P Ja mam w Erze i mam super abonament i 1000 darmowych minut , nie dostaję co sekundę jakiś głupich reklam , zasięg też b.dobry ...

napisze jutro bo to duzo pisania,dołącze dokumenty i pisma od nich, powiem tylko ze mam u nich dług 13 tys złotych przez ich niedbalstwo i niekompetentnych konsultantów.

Kilka miesięcy temu dowiedziałem się o gigantycznym rachunku od operatora sieci ERA. Użytkownikiem numeru abonenckiego jest mój dobry znajomy na którego od kilku lat przychodziły rachunki i faktury. Starałem się jako abonent kontrolować płatności co kilka miesięcy. 2 lata temu podpisaliśmy nawet cesję na rzecz firmy znajomego ,która z niewyjaśnionych mi przyczyn nie doszła do skutku o czym dowiedziałem się dopiero po pół roku. W celu zabezpieczenia się przed nabiciem zbyt dużej kwoty rachunku, zadzwoniłem do BOA sieci Era gdzie zostałem poinformowany, że istnieje coś takiego jak „Limit Kredytowy” i faktycznie znalazłem taki punkt w regulaminie. Górna kwota w wys. 500 PLN wymieniona w regulaminie, była dla mnie wystarczającym zabezpieczeniem, więc pozwoliłem nadal na korzystanie znajomemu z numeru nie przejmując się ze zostanę narażony na wysokie rachunki. Pod koniec września postanowiłem skontrolować czy rachunki są popłacone i uzyskałem odpowiedź o gigantycznej kwocie rachunku na ponad 12 tys złotych.. W tym czasie znajomy przebywał za granicą więc nie mogłem się skontaktować. W tym wypadku zablokowałem kartę odbierając duplikat. Myślałem jednak ze to jakaś pomyłka itp. ,więc napisałem stosowną reklamację. Po powrocie z za granicy znajomy oznajmił mi ze korzystał z Internetu ale prawdopodobnie ilość nabitych danych było wynikiem błędu komputera, znajomy włozył modem do laptopa w którym prawdopodobnie działał w tle program do pobierania danych typu p2p lub jakis inny program pobierający dane bez wiedzy użytkownika. Wiedział że jeśli laptop będzie włączony długi czas i ewentualnie przeglądnie kilka stron internetowych to rachunek będzie niewielki. Sieć era przez 6 dni pozwalała na nabicie takiej gigantycznej sumy, gdzie wyraźnie jest napisane w regulaminie o limicie kredytowym. Wystarczyło zablokować numer po pierwszym dniu a kwota byłaby o wiele niższa. Zaniepokojony całą sytuacją ,poprosiłem znajomego który również jest abonentem sieci Era, aby napisał do BOA w celu powtórnego wyjaśnienia punktu regulaminu „Limit Kredytowy”. Po raz kolejny uzyskałem informację potwierdzającą wcześniejszą rozmowę z konsultantka BOA, że jest to zabezpieczenie konta. Korespondencję z BOA można zobaczyc pod adresem http://republika.pl/htc/era/era.rar Wszelkie dane zgodnie z obowiązującym prawem , zostały zmienione lub zamazane.

Gość konsultantka innej sieci
Era to naciągacze,najgorszy operator. Ta konsultantka już nie powinna pracować skoro podała błędną informację a za błedy powinna ponieś konsekwencje Era.Ale co tam biedny zwykły szary człowiek, niech go wsadzą do więzienia za długi, niech się powiesi bo co innego? Ja jakbym sie dowiedziała ze mam taki dług to tylko się powiesić. Zycze ci symforiano powodzenia a erze jak najmniej klientow.