actimella 0 Napisano Grudzień 14, 2009 Witam Wszystkich :) Mam problem związany z tabletkami i proszę o szybką odpowiedź. Mianowicie w piątek wyjeżdżałam i zapomniałam wziąć tabletek. Po powrocie do domu w niedziele ok. godz 15 wzięłam jedną tabletkę, a później drugą o 21 jak zawsze (te dwie tabletki były z dnia piątek i sobota) dzisiaj rano wzięłam zaległą z wczoraj i przed chwilą właściwą z poniedziałku. Problem leży w tym że wczoraj wieczorem wystąpiło dość obfite krwawienie i utrzymuje się do dzisiaj, mam bóle jak przy okresie i obawiam się ze organizm pomyślał że to 7-dniowa przerwa, jak myślicie? czy ochrona przed ciążą dalej jest utrzymana? i dlaczego to krwawienie? martwię się i proszę o szybką odpowiedź, dzieki z góry pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samasobie 0 Napisano Grudzień 14, 2009 który to był tydzień? 2 zapomniane tabletki to już jednak obniżenie skuteczności a organizm mógł to potraktować jako przerwę. przez to pewnie to krwawienie a co do dalszego brania to zależy od tego który tydzień (patrz w ulotce) lub zapytaj lekarza. no i zabezpieczaj się dodatkowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
actimella 0 Napisano Grudzień 14, 2009 to drugi tydzień cyklu, także stwierdziłam że nie przestaje brać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bojabojaboja Napisano Grudzień 15, 2009 Z tego co zrozumiałam to postąpiłaś zgodnie z zasadą jaką się stosuje przy pominięciu 2 z rzędu tabletek. I bardzo dobrze. Bierz opakowanie do końca tak jak powinnaś. Powinno Ci się wszystko uregulować. Przy niektórych pigułkach zaraz po odstawieniu następuje krwawienie z odstawienia i tak się stało w Twoim przypadku. Ale postępowanie zgodnie z ulotkągwarantuje nierozregulowanie sobie zupełnie cyklu w takim przypadku. Poza tym wiesz, że musisz się teraz dodatkowo zabezpieczać, bo skuteczność pigułek jest teraz obniżona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach