Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona_ania

CZY KTOS ZNA SIE ODBRZE NA CYKLU MENSTRUACYJNYM?PROSZE WEJDZ

Polecane posty

Gość przerazona_ania

jestem przerazona.mam 21 lat i przez ostatni rok mialam miesiaczke co kolejno 26,31,55,25,32,27,28,28,26,23 i 29 dni co to oznacza?jest ze mna zle?

Gość przerazona_ania
bardzo prosze o pomoc :(

Gość przerazona_ania
uppppppppppp

Różnica 3-4 dni nie jest jeszcze niepokojąca, jednak jeśli chcesz się uspokoić to idź do ginekologa - może Ci zleci badanie hormonów.

Gość to jest zupelnie normalne
niektore kobiety maja cykle nieregularne przez cale zycie, a ty jeszcze w dodatku jestes bardzo mloda, wiec nie ma podstaw do obaw. Jedyny problem to ze nie mozesz sie opierac na cyklach zeby wyliczyc dni plodne, wiec naturalne sposoby zapobiegania ciazy odpadaja. Jesli chcesz miec miesiaczki regularne to mozesz poprosic gina o tabletki antykoncepcyjne.

Gość przerazona_ania
ok a moze najpierw udac sie do lekarza rodzinnego by ten przypisal mI BADANIA HORMONALNE?

Gość przerazona_ania

Ja też miałam bardzo nieregularne cykle od 24 - 56 dni. Poszłam do ginekologa, miałam zrobione badanie hormonów, o dziwo wszystko w normie i po lekach z luteiną brane przez 3 cykle od 16-26 dnia cyklu i nie mam już takich rozbieżności tylko trwają 30-35 dni.

Ja też miałam bardzo nieregularne cykle od 24 - 56 dni. Poszłam do ginekologa, miałam zrobione badanie hormonów, o dziwo wszystko w normie i po lekach z luteiną brane przez 3 cykle od 16-26 dnia cyklu i nie mam już takich rozbieżności tylko trwają 30-35 dni.