JILLIANA 0 Napisano Grudzień 14, 2009 Witam! Mam taki problem od dłuższego czasu odczuwam bardzo nieprzyjemne swędzenie przy ujściu pochwy oraz w jej okolicach. powiem szczerze że początkowo zbagatelizowałam to. Potem zaczęło być już tylko gorzej swędzenie jest wręcz bolesne. Boli i piecze a wręcz na wargach sromowych zrobiły mi się małe ranki od podrażnień. W dodatku zaczęły boleć mnie jajniki to uczucie jest wręcz nie do wytrzymania :/ Czy jest to już coś poważniejszego? Miałyście już tak? Boję się iść do ginekologa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jomi 0 Napisano Grudzień 14, 2009 Pewnie nabawiłaś się grzybicy to częsta przypadłość idź do ginekologa bo jeśli bolą cię jajniki to mogło się to przerodzić w jakieś zapalenie na grzybice dostaniesz globulki i będzie po problemie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JILLIANA 0 Napisano Grudzień 14, 2009 Pomoże ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kobieta Klasyczna 0 Napisano Grudzień 14, 2009 Pomóc może tylko ginekolog :-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JILLIANA 0 Napisano Grudzień 14, 2009 Yhm biorę też tabletki anty.... i właśnie nie wiem czy ma to może coś wspólnego ale wyjechałam na studia i przeprowadziłam się do akademika czy może to być od wody? Zauważyłam że często po kąpieli tak mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jomi 0 Napisano Grudzień 14, 2009 Grzybicę łapie się najczęściej na basenie albo od brudnego ręcznika,stringów albo od nieprzepuszczającej powietrza bielizny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JILLIANA 0 Napisano Grudzień 15, 2009 powiem szczerze że z bólu brzucha czasami robi mi się słabo i niedobrze. Są może jakieś maści na to wydawane beż recepty bo nie mam na razie jak sie skontaktować i umówić na wizytę z moją panią ginekolog :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jomi 0 Napisano Grudzień 15, 2009 Niestety wszystko na receptę ale ty musisz iść do lekarza jak masz takie objawy bo może to być zapalenie przydatków i w końcu trafisz do szpitala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JILLIANA 0 Napisano Grudzień 15, 2009 Kupiłam dzisiaj klotrimazol mam nadzieje ze pomoże trochę swędzi ale mam nadzieję że choć trochę podleczę moją przypadłość do piątku -_- Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samasobie 0 Napisano Grudzień 15, 2009 bierzesz tabletki więc do ginekologa chodzisz. idź się leczyć bo maściami sama tego nie zlikwidujesz a jak jeszcze przeczekasz to możesz doprowadzić do poważniejszej choroby a wtedy leczenie nie będzie takie szybkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jojojka20 Napisano Grudzień 15, 2009 jesli to grzybica to na pewno nie pomoze.. a nawet jesli nei grzybica to z twojego opisu i tak taka zwykla masz nei pomoze lec do gina dostaniesz tabletki i masz, pewnie twoj partner tez bedzie musial cos wziac bo inaczej bedziecie sie wzajemnie zarazac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okoani 0 Napisano Grudzień 16, 2009 Clotrimazol to może by Ci pomógł na samym początku, a teraz na własne życzenie doprowadziłaś do poważniejszego zapalenia. Jak najszybciej idź do lekarza po globulki. I co to znaczy, że boisz się iść do ginekologa? Masz 10 lat czy co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okoani 0 Napisano Grudzień 16, 2009 i jeszcze jdno - nieleczona lub niedoleczona grzybica może doprowadzić do bezpłodności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Magdalena_A Napisano Grudzień 16, 2009 to grzybica . Czym prędzej do lekarza na co czekasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka8138 0 Napisano Grudzień 16, 2009 Musisz iść jak najszybciej do lekarza. Sama grzybica pochwy owszem jest męcząca i bolesna ale nie tak jak opisujesz. Podejrzewam że zaniedbałaś to trochę i mogło przenieść się na przydatki a to już nie przelewki. Idź do lekarza, musi ci przepisać czopki, maść i napewno też środki doustne bo jak zaniedbasz jeszcze bardziej to w najgorszym wypadku grozi nawet niepłodności. NIe straszę ale uświadom sobie że trzeba to leczyć lekarstwami na receptę i domowe sposoby ic nie pomogą. Maść clotrimazolum nie każdemu pomoże złagodzić swędzenie. Wspomnij lekarzowi o kremie "Gynazol" i tabletkach "orungal" (tabletki doustne) to wszystko to kuracja jednodniowa i powinno pomóc no chyba że doprowadziłaś do gorszego stanu. Będzie ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JILLIANA 0 Napisano Grudzień 16, 2009 Właśnie na piątek się umówiłam do ginekologa bo tak cały czas jestem uziemiona w akademiku :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach