Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka88shq

autocad pomocy !

Polecane posty

Gość anka88shq

mial ktos do czynienia z tym programem? potrzebuje pilnie pomocy mam nadzieje, ze jest tu jakis facet ktory zna sie na tym :P

Gość bez czelnie tzyniczna marisha
od czasu do czasu z nudów zaprojektuje jakis domek :o ostatnio nawet powstał projekt ogrodu (sprzedany za 50 zł studentce III roku z pobliskiej szkoły :D )

Gość anka88shq
wiec moze bedziesz w stanie mi pomoc? :P chce wiedziec co zrobic by kazda wielkosc mojego tekstu czy tam wymiarowania byla 2.5mm na papierze niezależnie od skali. jestes w stanie mi pomoc? :)

styl tekstu w zakładce format :classic_cool: pamietaj ze wielkosc tych literek jest czy tego chcesz czy nie zalezna od załozonej skali rysunku jak i zakładanej przy samym drukowaniu skali wydruku

Gość anka88shq
nadal nie rozumiem :/ czyli za kazdym razem musze zmieniac?

ustawiasz na początku granice rysunku, grubosc linii no skale potem ustawiasz wspomniany wyzej styl tekstu obrana wczesniej skala jak i granice rysunku (format a4 albo a3 albo jaki chcesz) pozwolą ci zobaczyc na podgladzie jaki bedzie rzeczywisty wymiar tekstu przy wydruku) styl tekstu mozesz sobie zmieniac ile razy chcesz dopasowujac te swoje 2.5mm jak juz ustwisz styl tekstu sprobuj cos napisac a pozniej zobacz we wlasciwosciach napisanego tekstu jaki ma wymiar opisałem to tak przejrzyscie jak tylko sie dało a i tak pewnie ten opis sytuacji i tak gówno Ci pomoze ide spac a w razie jak to moze poczekac to mozesz wysłac plik z rysunkiem a ja rano postaram sie odeslac ustawiony

Gość Potrzebujesz
"skali opisu" dla stylów wymiarowania i "rozmiaru opisowego" dla tekstu. Poczytaj w pomocy pod hasłem 'opisowy'. To jest dość złożone, ale działa dokładnie tak jak oczekujesz.

Gość gość
przestan spamowac!

Gość gość
Jaka skala rysunku (vportu?). 2.5mm rozumiem ze ma być rozmiar po wydrukowaniu. Oblicz ile powinien mieć tekst w model space aby w papier space miał 2.5mm (drukujemy zawsze 1:1). Napisz jakikolwiek tekst, wejdź w jego properties, i zmien rozmiar na ten który wyliczylas. Zeby się nie mieszalo odzancz "annotative scale". I wtedy to co koleżanka wyżej pisała o ustawienjach skali rysunku nie bedzie miało znaczenia. Powodzenia :)

Gość gość
Ps, nie jestem facetem. Skąd pomysł ze tylko oni maja pojęcie o tym programie? :) i pisze sie autocadd. A masz na myśli civil 3d badz landdesktop bo autocadda juz dawno nie ma :D

Gość gość
Osiole pisze sie autocad

Gość gość
I on nadal jest

Gość gość
Nie, pisze sie cadd. Jest stara wersja. Nie wychodzi juz nowa. Zastapilo ja c3d.

Gość gość
Może BricsCAD ci się spodoba. Oferuje wszystko to co inne CAD’y, a cena jest bardzo konkurencyjna. Zobacz na www.vectorsoft.pl. Sam korzystam i jestem zadowolony.

Gość Politechnika Łódź
Jest coś takiego jak skala rysunku i skala wydruku. Na samym początku musisz założyć w jakich jednostkach będzie rysunek np. w minimetrach; wtedy wszystko wykonujesz w mm pilnując tego także tekstu. potem należy przejść do wydruku, a w wydruku ustalić skalę 1:1; czyli 1 jednostka rysunkowa odpowiada jednej jednostce podstawowej na papierze ( najczęściej też mm, ale to trzeba zdefiniować w menadzeże drukowania strony).

Gość gość
Gdybym miał wybrać najlepszy moim zdaniem program typu CAD, to zdecydowanie byłby to BricsCAD. Przerabiałem już wiele takich programów, ale ten przypadł mi do gustu najbardziej. Sprawdź sam na www.vectorsoft.pl.

Gość gość
Korzystał ktoś z was z programu BricsCAD? Mało o nim słyszałem, ale skusił mnie niską ceną. Zobaczcie sobie na www.vectorsoft.pl.

Gość gość
Co sądzicie o BricsCAD? Wydaje się ciekawą alternatywą dla innych takich programów. Zobaczcie www.vectorsoft.pl.

Gość EldekMin
Jeżeli chodzi o dobry program do projektowania dla architektów to na swooim przykładzie polecama ZwCad2017. Moim zdaniem jest najlepszy na ten moment. Kompatybilny, dostępny w wersji 32 i 64 bitowej oraz bardzo fajna obsługą posprzedażowąa. Przynajmniej warto go przetestować wpełnej wersji na 30 dni.

Gość Mercuse
Jedną wartą uwagi alternatywą dla AutoCAD w tym momencie jest GstarCAD. Tutaj można pobrać demo i przetestować. www.gstarcad.pl :)

Gość Miotek
o, też mam GstaCAD. Ma bardzo zbliżone opcje jak autocad, ale za to cena nieporównywalna :P

Gość AlicjaMis

Ja natomiast zdecydowanie mogę polecić Ci, abyś zwrócił uwagę na ofertę ZwCAD 2019 ponieważ w mojej opinii jest to świetna propozycja jeśli chodzi o wybór porządnego programu do realizacji prac w zakresie tworzenia projektów drogowych, budowlanych, czy nawet związanych z tekstyliami (została do tego przygotowana specjalna nakładka). Pozdrawiam i mam nadzieję, że będziecie zadowoleni zarówno z jakości, ceny i do tego funkcjonalności jakie wprowadzili 🙂

Gość Miotek

gstar chyba tańszy...