Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TDKa

Brak siary = brak pokarmu?

Polecane posty

Gość TDKa

Zaczynam 27 tc i nie mam siary Piersi w ogole mi nie urosly, moze minimalnie bo tylko szwy stanika sie lekko odciskaja Czy to moze oznaczac brak pokarmu?

Gość wypij se jabola
bedziesz miec siare :D

Gość TDKa
prosze o normalna wypowiedz

Gość vfvgdfgvdf
ja to nic nie miałam chyba do 37tc :) a później pokarm był ;)

je też faktycznie w ciąży żadnej siary, piersi mało urosły i nie wiem jak u innych ale ja miałam cały czas mało pokarmu, musiałam dokarmiać butelką (w szpitalu już pielęgniarki dokarmiały).

Gość TDKa
kurcze no to niefajnie mam jednak nadzieje, ze mi przyjdzie ten pokarm

Gość sdd
ja W OGÓLE nie miałam siary aż do dnia porodu. Karmiłam naturalnie trzy miesiące. Teraz dokarmiam. Pokarmu zawsze miałam maciupeńko..

Gość TDKa
A moze inne panie podziela sie jeszcze informacjami? Kiedy pojawila sie u was siara?

Gość TDKa
A moze inne panie podziela sie jeszcze informacjami? Kiedy pojawila sie u was siara?

Gość TDKa
a jak u innych pań? kiedy sie u was siara pokazala?

Gość TDKa
Hmm...dziekuje za wymiane opinii

Gość doris9999
Ja nie miałam siary ani w pierwszej, ani w drugiej ciąży - obydwa razy dopiero po porodzi się pojawiła. Pierwszą córkę karmiłam wyłącznie piersią do 6 miesiąca i nie potrzebowałam dokarmiać - potem wprowadzałam dodatkowe pokarmy, teraz też karmię wyłącznie piersią i póki co mleka mam sporo - początkowo było bardzo dużo, a teraz laktacja się dostosowała do dziecka i jest w sam raz, więc na pewno brak siary w ciązy nie oznacza braku pokarmu po porodzie!!!!

ja też nie miałam wogóle siary w ciąży i tak jak Ty sie tym martwiłam.. nic się nie bój mleko pojawi się po porodzie, będzie siara i wszystko, będzie też nawał pokarmu:) ja miałam tyle mleka, że z powodzeniem mogłabym trójke wykarmic:)

Gość TDKa
Dziekuje za pocieszenie. rozmawialam z moja mama i powiedziala mi, ze tez jej piersi nie urosly dopiero po porodzie i miala mleko normalnie przy ramionach moze nie bedzie tak zle

ja nie miałam nic w piersiach do samego porodu. Również mi się piersi nie zmieniły. Po porodzie byłam przekonana, że nadal są puste dokąd położna nie pokazała mi, ze wszystko jest w porządku - była i siara i potem pełnowartościowy pokarm, którym karmię już małą dwa miesiące :) (a tak na marginesie - piersi nadal się prawie nie zmieniły. Może są nieco większe, ale niewiele)

dodam, że koleżance leciało z piersi od około 32 tc. Po porodzie karmiła tylko dwa tygodnie i zpowodu braku pokarmu musiała przejść na butlę. Zatem nie ma na to reguły

Gość TDKa
no to mnie pocieszylas :)

nie wiem, jak będziesz rodziła, ale dopilnuj, żeby Ci szybko i odpowiednio przystawiono dziecko do piersi - i będzie dobrze :)