Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość karol112334

Alimenty!!!!

Polecane posty

Gość karol112334

Wiatm. Mam pytanie ,chodzi o to ,iz właśnie jestem w trakcie sprawy rozwodowej , i zostały już przyznane almenty tymczasowe (na zabezpieczenie rodziny) i właśnie związku z tym mam pare pytań :suma alimentów jaką mam płacić wynosi 1000 zl. i sąd oświadczył iż mam do zapłacenia jeszce 4 tys. żonie ponieważ sprawa ciągnie się od sierpnia i mam zapłacić za poprzednie miesiące (alimenty) bardzo sie zdenerwowalem bo zarabial 1600 zl. a przez te miesiące jeżdzilem do dzieci(mieszkaja w mieszkaniu mojej mamy)co dwa dni i zawsze robiłem dla nich zakupy (jedzienie , ubrania itp.)dodatkowo to ja opłacałem mieszkanie (prąd , czynsz , wode itp.)nie wspomne o tym iz oczywiście często gdzies zabieram dzieci a to do kina ,krikolandu to też wiąze sie z dodatkowymi kosztami i pytanie dlaczego sąd nie uznał mi tego tylko karze mi płacic mimo wszystko alimenty za wczesniejsze miesiące .Powiedziałem ze nie mam skad zaplacic to Sąd rozłożył mi to na razty w wysokośći 100 zł. miesięcznie dodatkowo.Co mam zrobic mieszkam obecnie u kolegi i podejrzewam ze gdyby nie rodzina nie starczylo by mi te 600 zl. miesiecznie.Dodam iz zona dostaje rente w wysokosci 600 zl i z Mopsu 300zl.Prosze o jakś rade czy moge złożyc jakiś wniosek do sadu o umorzenie tych pieniędzy bądź zmniejszenie kwoty, trzymam wszystkie paragony jak i równiez potwierdzenia za przelewy za opłaty(prąd , woda , gaz itp.).Bardzo bym prosił o jakąś rade.Z góry dziejuję.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować