Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karol1978

Alimenty

Polecane posty

Wiatm. Mam pytanie ,chodzi o to ,iz właśnie jestem w trakcie sprawy rozwodowej , i zostały już przyznane almenty tymczasowe (na zabezpieczenie rodziny) i właśnie związku z tym mam pare pytań :suma alimentów jaką mam płacić wynosi 1000 zl. i sąd oświadczył iż mam do zapłacenia jeszce 4 tys. żonie ponieważ sprawa ciągnie się od sierpnia i mam zapłacić za poprzednie miesiące (alimenty) bardzo sie zdenerwowalem bo zarabial 1600 zl. a przez te miesiące jeżdzilem do dzieci(mieszkaja w mieszkaniu mojej mamy)co dwa dni i zawsze robiłem dla nich zakupy (jedzienie , ubrania itp.)dodatkowo to ja opłacałem mieszkanie (prąd , czynsz , wode itp.)nie wspomne o tym iz oczywiście często gdzies zabieram dzieci a to do kina ,krikolandu to też wiąze sie z dodatkowymi kosztami i pytanie dlaczego sąd nie uznał mi tego tylko karze mi płacic mimo wszystko alimenty za wczesniejsze miesiące .Powiedziałem ze nie mam skad zaplacic to Sąd rozłożył mi to na razty w wysokośći 100 zł. miesięcznie dodatkowo.Co mam zrobic mieszkam obecnie u kolegi i podejrzewam ze gdyby nie rodzina nie starczylo by mi te 600 zl. miesiecznie.Dodam iz zona dostaje rente w wysokosci 600 zl i z Mopsu 300zl.Prosze o jakś rade czy moge złożyc jakiś wniosek do sadu o umorzenie tych pieniędzy bądź zmniejszenie kwoty, trzymam wszystkie paragony jak i równiez potwierdzenia za przelewy za opłaty(prąd , woda , gaz itp.).Bardzo bym prosił o jakąś rade.Z góry dziejuję.

Gość zapytaj na forum rozwodnicy
tam blokers i ławkers takie sprawy objaśnia.