Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tonx5

Co uatwia zycie mamom

Polecane posty

Zastanawiam się co według was ułatwia opiekę nad małym dzieckiem Do oczywistych należą- pampersy( jak nasze mamy radziły sobie z tetrowymi pieluchami?), internet( mozna dużo sie nauczyć, posprawdzać to i owo i przy okazji porozmawiac z ludzmi- co przy małym dziecku nie zawsze jest takie proste). Według mnie fajna ofertę ma dodomku.pl- można kupić wszystkie produkty potrzebne maluchowi nie dźwigajac ciężkich siat i oszczędzając pieniądze a nawet wysłac paczkę za granicę. Wpisujcie co jeszcze

- CHUSTA - tkana wiązana. Dzieci uwielbiają być noszone, masz przy tym wolne ręce, niespecjalnie czuć ciężar, można wejść wszędzie (schody, wertepy itp), pomaga przy kolkach, chorobach itd. - Przy trochę starszym (siedzącym) dziecku - krzesełko do kąpieli. Dziecko się nie ślizga, nie "zanurkuje" znienacka. - używamy już prawie rok (córka ma rok i 7 m-cy). - wanienka profilowana. Wygląda niby na bajer, ale jak się dziecko położy i ma się wolne obie ręce, to od razu widać różnicę - Przewijak miękki przenośny - chowasz do torby i w razie atrakcji w przychodni chociażby, możesz rozłożyć gdziekolwiek (nie mam zaufania do przewijaków z których korzysta tam masa dzieci). Przydaje się też w terenie (plaża, las - oczywiście w lecie). A propos pieluch - teraz są już takie fajne "nowoczesne" pieluchy wielorazowe. Wyglądają jak pampersy, nie trzeba ich gotować ani prasować! Pierzesz normalnie w pralce, z dodatkiem specjalnego środka który "dezynfekuje" bezpiecznie i skutecznie, suszysz i gotowe. Sama używam takich wynalazków i widzę że małej to służy. Od pampków miała różne paskudne uczulenia :o Zobacz np tu: http://www.pieluszkarnia.pl/cat-pol-1214553889-PIELUSZKI-Pieluszki-All-in-One.html Niby jedna pielucha droga, ale wierz mi, że jak się policzy ile pampków zużywa dziecko przez cały okres pieluchowania, to te wielorazówki się zwracają i jeszcze zaoszczędzisz dużo kasy!

Gość ja mam dwoje
1. leżaczek bujaczek z wibracjami - nie wiem co bym zrobiła bez niego, kiedy mały miał kolki 2. butelka tomme tippee do której można włozyć pojemnik z sypkim mlekiem, a całość włożyć do termoopakowania- świetne w samochodzie i na zakupach - nie trzeba biegać i szukać gorącej wody, nie trzeba zabierać dużego opakowania mleka i męczyć się z jego odmierzaniem 3. fotelik samochodowy montowany do kół wózka - super sprawa na zakupach - wyciągasz fotelik, klik i już jesteś na kołach - bez przekładania i budzenia dziecka i oszczędzasz miejsce- co jest ważne przy dłuższych wwyjazdach, gdzie zabiera się dużo bagażu

Popieram Strasznego Kocura, a od siebie dodam jeszcze dwie rzeczy: - mata edukacyjna (kiedy moj synus zaczyna nudzic sie w lezaczku, taka mata jest niezastapiona), - Nose Frida do oczyszczania noska

Gość a mi bardzo przydało się
1-Nose Frida 2-Leżaczek 3-Krzesełko do karmienia najpierw było plastikowe teraz jest drewniane 4-chusteczki nawilżane 5-łóżeczko turystyczne(jesli ktos duzo podróżuje)

Gość a mnieeeeeee
leżaczek zwibracjami mata wszystko co gra i świeci