Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdd

pukanie i sondowanie kanalika zowego- PO JAKIM CZASIE POPRAWA???

Polecane posty

Gość sdd

Moja córka miała wczoraj wykonywany ten zabieg. Dziś oczko łzawi jawet bardziej, niż przed zabiegiem. Po nocy było tak zaropiałe, że nie mogła go otworzyć. Czy to oznacza, że nie udało się udrożnić kanalika? A może to normalna reakcja po zabiegu? Jak było u Waszych maluchów??

Gość sdd
podnoszę, bo zależy mi na odpowiedzi!

a możesz dokładnie opisac na czym polega płukanie? kurcze u mojej córki tez to czeka...

u nas poprawa byla natychmiastowa zabieg miala w szpitalu w Bydgoszczy na oddziale dzieciecym moja Emisia miala wtedy ok 3 miesiace, to straszne co tam przezylam :-/ przed nami 3 dzieci i zadnemu nie udalo sie udroznic, wiec czekalo je sondowanie pod narkoza u nas sie udalo, o czym zostalam powiadomiona zaraz po zabiegu, pamietam ze troche krwi malej lecialo juz nst dnia byla widoczna poprawa

Gość aaanjuwrrfade
U mojej koleżanki syna również była poprawa na drugi dzień,może zabiec sie nie udała?Pytałas lekarza?

Gość mamulka2
zabieg jest okropny.... trzeba trzymac dziecko ze wszystkich sił by się nie kręciło i wkładaja taką jakby cieniutką rurke do oczka-kanaliku - wszystko na zywca, ja nie mogłam na to patrzec, aż łzy mi leciały - mąż trzymał naszego synka...lekarz twierdził,ze to nie boli -ale jest nieprzyemne, a widok jak dla mnie okropny ale poprawa była natychmiastowa - na drugi dzień zero zaropiałych oczek w twoim przypadku niestety chyba się nie udało, a przy zabiegu słyszałaś, tak jakby coś "pyknęło" u nas tak długo lekarka coś tam grzebała, aż było słychac pękniecie tej błony i wtedy powiedziała,ze zabieg napewno sie udał

gdy moj synek miał rok tez go chcieli na to skierowac...nie zgodziłam sie bo wtedy miał to by byc zagieg pod narkoza....okazało sie ze dobrze zrobiłam bo przeszło bez zabiegu....musiałam czesciej przemywac sola fizjologiczna i tyle

Gość aaanjuwrrfade
Właśnie mojej koleżanki syn miał pod narkozą i nie było żadnego problemu,myslę,że jednak w przypadku Twojego dziecka zabieg sie nie udał.

a ja ci powiem ze u nas bylo jak u ciebie i tez myslalam ze sie nie udalo bo na drugi dzien tez ropialo i po kolejnej nocy bylo juz super zabieg sie udal oko czyste takze poczekaj do jutra bez znakow pl bo mam malego na kolanach