Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matyldkaaas

luz podny - do dziewczyn bardziej zorientowanych

Polecane posty

Gość matyldkaaas

dziewczyny pomózcie , mam takie pytanie Ogólnie jestem zorientowana w temacie płodności ,ale pogubiłam sie Czy mozecie mi odpowiedziec ile dni zazwyczaj trwa śluz płodny ? I wiadomo ,ze przed owulacja temperatura spada ,ale czy po spadku pojawia sie śluz czy maxymalne obnizenie wystepuje z okresem płodnym i śluzem?

Gość matyldkaaas
przepraszam miało być śluz płodny , przez przypadek zjadłam litere ale luz płodny tez jest potrzebny czasami :-)

Gość luz podny pojawia si przed
wzrostem temperatury,ilosc dni z takim śluzem jest różna u kobiet i różna w kolejnych cyklach,śluz jest szklisty podobny do białka kurzego ciągnacy się ,ostatni dzień z takim śluzem to szczyt objawu,po nim z reguły temp powinna się podnieść,3 dni podwyższonej temp bez śluzu i zaczynaja sie dni bezpłodności poowulacyjnej aż do pojawienia sie miesiączki

Gość matyldkaaas
up

ale to ze temp spadla to nie oznacza zaraz owulacji na 100%, moze tak byc ale nie musi bo nigdy nie wiadomo dokladnie kiedy nastapila owulacja, moze nastapic przed wzrostem temp albo w dniu wzrostu.

Gość matyldkaaas
tak tak wiem ,zazwyczaj do owulacji dochodzi przed skokiem temp lub w dniu skoku Ale nie wiem dokładnie czy podczas trwania sluzu płodnego temp jest niska czy zaczyna sie pomału podnosic? Bo na pewno skoczy do góry po szczycie Nurtuje mnie pytanie czy w momencie max spadku kiedy sluz nie jest jeszcze tak bardzo charakterystyczny zaczyna się okres płodny???

Gość matyldkaaas
czy sa tu kobiety , które prowadzą obserwacje termiczno - objawową ? Jeśli tak to jak u was to przebiega ? Temp spada przed pojawieniem się śluzu czy przed samą owulacją?

jezeli zaobserwowalas sluz plodny- to jak sama nazwa wskazuje rozpoczely sie plodne dni ja prowadzilam kiedys obserwacje i pamietam ze u mnie bylo tak ze w 1 dniu wzrostu temperatury obserwowalam ze sluz plodny zmienil sie na nieplodny (gesty) o owulacji Ci nie powiem, bo tego nikt nie wie kiedy dokladnie wystepuje

Gość matyldkaaas
dzięki Evi_

Gość matyldkaaas
może ktoś jeszcze się wypowie ?

Gość matyldkaaas
up

Gość matyldkaaas
up

Gość u mnie śluz płodny występuje
z innymi objawami np uczucie lekkiego ucisku w dole brzucha,często b duża ochota na sex,praktycznie wiem,że to najniebezpieczniejszy czas-ryzyko ciąży,jak te objawy ustepują,temperatura idzie do góry i te magiczne 3 dni bez objawów i hulaj dusza...