Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

małateżczarna

jak to bedzie po slubie

Polecane posty

Gość cco wikkii
to teoretycznie ,to jak bys wzieła slub ,to gdzie byscie mieszkali ,chyba nie z tesciowa

Ale dla wierzących ślub w kościele to sakrament którego sobie udzielają w obecności Boga. Tu już nie chodzi o papier. A jak już mówimy o fanatyzmie, to można uznać, że jak się pobiorą, to facet uzna, że dla niego miłość ziemska, z niewierzącą, jest ważniejsza od miłości do Boga, bo poświęca pewne rzeczy i idzie na ustępstwa, żeby z nią być.

Gość ROR
Autorko - milosc czasem nie wystarczy, zrobisz jak uznasz za stosowne.do kolezanki/kolegi powyzej - nie wiem kt wiara jest jest wedlug Ciebie najwazniejsza, innowiercami bywaja tez katolicy

Wiem, że bywają!!! Zrozumiałam :) Pisałam tylko pół ironicznie, że dla mnie, jako wyznawcy katolicyzmu, ta wiara jest najważniejsza. Dla każdego jego wiara jest najważniejsza, a wyznawców innych nazywa innowiercami. Przecież KUMAM! Nie trzeba mi już powtarzać. :D

Gość ROR
Kotka - mi tam wszystko jedno czym jest/nie jest slub dla wierzacych Wnisoki mamy te same - nie pasuja do siebie pod tym wzgledem i to ich bedzie ciagle dzielo, czyz nie?

Gość ...........oj............
Z takim podejściem jego matki przygotuj się że faktycznie będziesz siedziała sama na górze/dole a on będzie wigiliował ze swoją rodziną. Wiem że to smutne ale pewnie jego matka nie będzie chciała siedzieć z tobą przy jednym stole. A tak z innej beczki: zgadzasz się mieszkać z jego rodzicami w jednym domu? Wiesz czym to pachnie?

niestety mielibyśmy mieszkać u mojej teściowej, niby kontakt mam z nią dobry ale nigdy nie wiadomo jakby miało być po ślubie. My na parterze oni na pietrze, mielibyśmy odgrodzony ścianką działową holl

Gość ROR
Do Kotki - uups - sorry;-) byc moze dwa razy napisalam to samo

Tak wnioski te same. A z tym mieszkaniem, to niejedne "katoliczki" synowe i teściowe o mało się nie pozabijają mieszkając razem... :( A co dopiero, jak jest taka drastyczna różnica poglądów... :( W ogóle mieszkanie z teściami to nie dobry pomysł, chociaż ja mieszkam już 4 miesiąc i na razie nic sie nie dziej, ale może dlatego, że się mijamy głównie. Jednak i tak wolę teścia :P

Gość ROR
Autorko - mieszkajac z kims kto Cie nie akceptuje (chociazby ze wzgledu na przekonania) narazasz sie na ciagle strsy, bedzie Ci udowadniac racje itp. na kzdym kroku podkreslac religijnosc - a Ty bedziesz "u niej". sama zdecyduj. Dla mnie nie przyjscie na slub - zwlaszcza dziecka- jest pokazaniem braku szacunku a z takimi kt nas nie szanuja nie warto nawet rozmawiac;/

Gość ROR
Kotka - oby tylko Tesciowa sie nie kapnela ze wolisz tescia;-)

Mam nadzieję, że się nie kapnie :) U nas w domu są dwie osoby nietrunkowe (teściowa i mąż) i dwie i owszem ;) (ja i teść) Dlatego trzymamy sztamę, gdy sobie tata na urlopie piwko chlapnie. W ogóle rózny gość, gotuje i wszystko zrobi w domu. Jest samowystarczalny :) Odebrałam mu zajęcie w kuchni, ale się nie obraził. Mam niestety alkoholizm we krwi... :( Ale tego teściowa tez nie wie o mnie:P