Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaalamanaa

Czy mogę być w ciąży... ?

Polecane posty

Witam. Mam do was pytanie, na które odpowiedź staram się znaleźć od kilku nieprzespanych nocy. Mianowicie chodzi o to czy mogę być w ciąży.. Mam niewiele lat, nieregularną miesiączkę ( o ile można ją tak nazwać, gdyż miałam ją 2 razy w życiu w odstępie 8 mies [ tak, tj. jakieś 240 dni.. ] ). Współżyłam ze swoim chłopakiem ( po raz pierwszy ) w dzień przed spodziewaną miesiączką. Było to 15 dni temu. Miesiączki nadal nie dostałam, miewam zmiany nastroju, zaczęła pękać mi skóra na rękach, a do toalety biegałam dzisiaj chyba co 15 minut.. Mój partner wyszedł ze mnie przed wytryskiem i byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą. Proszę Was o jak najszybsze odpowiedzi co powinnam zrobić i jak duże jest prawdopodobieństwo ciąży. Z góry dziękuję. :)

Gość nvvcbvcnbcvbnbvnbvnvbnv
nie jestes w ciazy, a bieganie do toalety to chyba mialas ze stresu.... poczytaj sobie o antykoncepcji, za wczesnie na wspolzycie dlaCiebie skoro zadajesz takie idiotyczne pytania na forum do nauki lepiej dziecko idz...

Gość co powinnas zrobic
powinnas sie kurwa uczyc,myslec o szkole i bawic sie lalkami jak kiedys twoje rowiesniczki jak byly w twoim wieku a nie kurwa popuszczac szpary zakichana gowniaro ... ja pierdole co sie kurwa dzieje z tymi gowniarzami w tych czasach :/

Gość co powinnas zrobic
powinnas sie kurwa uczyc,myslec o szkole i bawic sie lalkami jak kiedys twoje rowiesniczki jak byly w twoim wieku a nie kurwa popuszczac szpary zakichana gowniaro ... ja pierdole co sie kurwa dzieje z tymi gowniarzami w tych czasach :/

szkoda że jesteś młoda jak piszesz a juz za seks sie bierzesz...może troszke zwolnij tempa,przecież nic sie nie stanie jak nie pujdziesz do łózka co nie? apropo ciąży to jeśli prezerwatywa była założona przy pełnym wzwodzie,przed wytryskiem=) nie stara ani nie dziurawa to powinno być ok

Gość co powinnas zrobic

szkoda że jesteś młoda jak piszesz a juz za seks sie bierzesz...może troszke zwolnij tempa,przecież nic sie nie stanie jak nie pujdziesz do łózka co nie? apropo ciąży to jeśli prezerwatywa była założona przy pełnym wzwodzie,przed wytryskiem=) nie stara ani nie dziurawa to powinno być ok

Gość co powinnas zrobic

Gość poprawka
ile Ty masz dziecko lat?! NIE- nie jesteś w ciązy swoją drogą skoro masz takie nieregularne to POWINNAŚ IŚC DO GINEKOLOGA

Gość poprawka
ile Ty masz dziecko lat?! NIE- nie jesteś w ciązy swoją drogą skoro masz takie nieregularne to POWINNAŚ IŚC DO GINEKOLOGA

Tematem nie jest to czy jestem młoda czy też nie. Tyle to wiem i ja, ale to czy mogę być w ciąży. Tego typu docinki mogliście sobie zaoszczędzić, bo nie powinniście mnie oceniać. :) Teraz kolejne POWAŻNE pytanie. Czy jest sens robić test ciążowy, jeśli tak to kiedy ?

Do Zaalamanaa, jeżeli zbywa Ci kilkanaście złotych i nie wiesz co z nimi zrobić, to kup sobie test. Jeżeli wpadłaś, to i tak test sytuacji nie zmieni. Przy nieregularnych miesiączkach i takiej przerwie między nimi o wpadkę raczej trudno, bo byłaby ona sprzeczna z fizjologią. Przecież krwawienie powstaje między innymi w procesie złuszczania starego endometrium, które nie daje właściwych warunków do zagnieżdżenia się jaja. Półroczne endometrium tym bardziej. Skoro masz tak nieregularne miesiączki, to w jaki sposób wyliczyłaś kiedy powinno się pojawić krwawienie? Moim zdaniem, nie panikuj. Idź do "dupologa" i powiedz o nieregularnych miesiączkach. Zapewne na ich regulację da Ci jakieś prochy"anty". Powiedz, że masz partnera i chcesz za jednym zamachem być zabezpieczona. Badanie lekarskie powinno dać odpowiedź na twój problem, bo lekarz na ślepo nie daje pierwszy raz tabsów.

Gość młoda69
Jeśli chodzi o ciążę uważam, że prawdopodobieństwo jest niewielkie, a tak szczerze to w ogóle go nie ma. Twoje nie regularne miesiączki mogą wynikać z tego, że Twój organizm jest bardzo młody (jak napisałaś). Miesiączkowanie zaczyna być regularne ok.18 roku życia. Więc nie martw się na zapas ;) ps. co do niestosownych docinków( trochę na wulgarnie) : ile z was do cholery robi partnerowi loda? Albo minetę partnerce? Nie uprawiacie seksu, bo jesteście tchórze, a oceniacie innych! To jest żałosne. Najpierw popatrzcie sami na siebie. i to tyle! ;)