Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka08080

Czy lekarz ma obowiązek poinformować mamę, że nie jestem dziewicą?

Polecane posty

Gość zagladałaś jej
madz - gwałt jest przestępstwem ściganym na wniosek a nie z urzędu ty głupia domorosła ''prawniczko''. Do ścigania konieczny jest wiec wniosek pokrzywdzonej...

Gość zagladałaś jej
współczuje Wa-wie prokuratorów

Gość pilniczynka
ja nie jestem prawnikiem ale frapuje mnie, jeśli ktoś mógłby wyjaśnić, różnica między tą wspomnianą sytuacją z narkotykami - mam narkotyki przy sobie - przestępstwo - może zgłosić jestem naćpana a nie mam narkotyków - nie ma przestępstwa - ale bądź co bądź ta "możliwość popełnienia" jest bo logiczne że ktoś mi sprzedał. jestem gwałcicielem - przestępstwo - może zgłosić jestem nieletnią ofiarą gwałtu - nie ma przestępstwa (chyba ofiara go nie popełniła) - istnieje "możliwość popełnienia" bo logiczne że jak był gwałt to był i gwałciciel. Ktoś mnie oświeci?

Gość sobie współczuj
nieznajomość prawa nikogo nie zwalnia z obowiązku przestrzegania go.

Gość zagladałaś jej
szybka odpowiedz - dokształć sie bo o prace teraz trudno....

Gość ojtajej
pilniczynka ---> z tymi narkotykami to taka luka w prawie. Przepisy mówią, że nie wolno "posiadać" i "handlować". A nigdzie nie jest powiedziane, że nie można "brać". A "branie" z "posiadaniem" nie jest równoznaczne, bo teoretycznie mógł cię ktoś "poczęstować", więc mimo, że "wzięłaś" to nie musiałaś "posiadać".

Gość pilniczynka
no ale ten kto mnie poczęstował - posiadał - tak czy inaczej widząc naćpaną osobę domyślamy się że popełniono przestępstwo, tak jak widząc 14latnią niedziewicę domyślamy się że popełniono gwałt. Dlaczego jedno trzeba zgłosić a drugiego nie?

lekarz nie ma prawa informowac nikogo.... przestepstwo przestepstwem wedle naszego prawa jest wtedy gdy rodzice zgłaszaja roszczenia co do osoby współzyjacej z małoletna ale nijak ma sie to do utraty dziewictwa przez autorke i do tego co powie lekarz musiałoby byc badane ze wskazaniem na gwałt idz spokojnie do lekarza,powiedz ze zaczełas współzycie i niczego sie nie bój

Gość ojtajej
Mylisz pojęcia. Nie domyślamy się gwałtu na 14 letniej nie-dziewicy. Samo obcowanie płciowe z osobą poniżej 15 roku życia, nawet jeśli odbyło się za jej przyzwoleniem, jest już przestępstwem, zgodnie z kk.

Gość anulka08080
No to ja już nie wiem ;/ Jedni wypowiadają się, że ma prawo poinformować rodziców, inni, że nie;/ Zamierzam iść do ginekologa z chłopakiem, ma skończone 18 lat już. Rodzicom wcale nie zamierzam o tym powiedzieć.

no dajcie spokój ja straciłam dziewictwo 12 lat temu mając 4 lat wtedy nikt tego nie zgłaszał więc nie róbcie z tego afery i nie straszcie dziewczyny....nikt nic nie zgłosi bo ona nie idzie na badanie po gwałcie tylko na normalne ginekologiczne...jakby tak miało byc to więzienia riłyby sie od nastoletnich współzyjacych wbrew prawu ha ha ha

Gość do abraja
też masz czym się chwalić

Gość pilniczynka
ale ja to rozumiem, tylko chodzi mi o to że ten lekarz na gorącym uczynku sprawcy nie złapał - tylko domyśla się istnienia jakiegoś przestępcy na podstawie błony pacjentki. Na podstawie stanu naćpanego pacjenta można też domyślić się, że jest sprawca posiadania narkotyków, tylko nikt go na gorącym uczynku nie złapał. Nie kłócę się, bo jak wspomniałam nie jestem prawniczką, tylko nie rozumiem tej różnicy.

nie mam sie czym chwalic ale nie jestem obłudna i nie pisze ze nie wspołzyłam do 18 bo koscioł i ze seks jest be czy cos...nie jestem hipokrytka i ignorantka nie pisze ze było to dobre ale kazdy ma prawo sam swoja dupa rzadzic....

Gość anulka08080
Ja wcale nie zamierzam zgłosić jakiegoś oskrżenia o gwałt. Uprawiam seks dobrowolnie, ale podejrzewam, że jeśli mama by się dowiedziała, mogłaby zaistnieć taka sytuacja, że ona by to zgłosiła na policje ;/ Dlatego nie chcę żeby ktokolwiek o tym wiedział, prócz mnie,mojego chłopaka i tego ginekologa .

no własnie uprawiasz seks DOBROWOLNIE ....idz do gna i nie bój sie ;)

Gość anulka08080
Sporo ludzi mnie tu nastrszyło, boję się, że wynikną z tej wizyty jakieś nieprzyjemności ;/

Gość czy mame to nie wiem
ale policje to na pewno ;) Moze sie wstrzymaj do 15 urodzin z ta wizyta lepiej ;)

Gość mimiminka
współżycie z osobą poniżej 15 roku życia jest przestępstwem, ściganym z urzędu. niekoniecznie musi to być gwałt. nawet za zgodą, jest to przestępstwo - zwane pedofilią. nie mieszajcie dziewczynce w głowie, że wszystko jest w porządku, bo nie jest. dzieci nie powinny uprawiać seksu bo źle to wpływa zarówno na rozwój psychiczny jak i fizyczny. a lekarz ma obowiązek zawiadomić organy ścigania o popełnieniu przestępstwa (jej chłopak jest pełnoletni). w ogóle, co za patologia :P

Gość anulka08080
To nie wchodzi w grę , żebym czekała. Potrzebuje porady, myślę że i badanie będzie.

to zrób tak jesli sie baaaardzo boisz idz do gina powiedz co ci tam dolega a podejrzewam ze pewnie grzybica ;) niech ce zbada a jakby co to powiedz ze nic uprawiasz seksu i wszystko bądz zaskoczona he he chociaz ja bym powiedziała napisz co zrobiłas i co z tego wyszło bo lubie miec racje ;)

Gość anulka08080
Myślałam też żeby udać się prywatnie,jest wielu lekarzy, którzy wykonują nielegalną aborcję np., więc może wtedy bym miała pewność, że żadna policja się o tym nie dowie.

Gość ja iem i prawde powiem
na twoim miejscu pogadalabym z mama i wstrzymala sie z seksem do 15.stych urodzin.. wspolzycie ponizej tego wieku to jednak troche przegiecie

Gość anulka08080
Kwestia w tym właśnie, że nie idę z dolegliwościami jakiegoś pieczenia czy swędzenia. Chodzi o to, że podczas seksu krwawie. Czytałam, że może to być nadżerka, lub tez własnie jakieś powikłania, np. po grzybicy pochwy.

Gość buli byczek
dziecko, ale ty masz w głowie popaprane. powiedz mamie, idź do lekarza normalnie i zostaw chłopaka który wykorzystuje dziewczynki.

patologia? heh odezwała sie pewnie wieczna dziewica....pewnie do slubu trzymałas i kochasz sie tylko p ociemku co? zapomnacie ludzie ze czsy sie zmieniły i ze młodz ludzie wczesnie startuja dobrze ze dziewczyna jest swiadoma tego co robi,ze sie zabezpiecza a nie ze jest klejna co z brzuchem chodzi i nie wie jak sie jej to stało... teraz 14- 15 latkowie bzykaja sie po parkach,piwnicach i w drugim pokoju jak starzy sa w domu wiec nie mówcie ze nie wiedzieliscie... zal mi was ze jestescie zakłamani...jestem ciekawa czy do waszych dzieci tez bedziecie policje wzywac? autorko no wiedzisz wychodzi na to ze jestes patologicznie zdegenerowana i jesli twój chłopak ma 18 lat to został juz pedofilem a nie przyszło wam do tych pustych ze oni sie kochaja??? zal mi was ludzi

Gość anulka08080
Rozumiem wasze opinie o mnie, ale uwierzcie życie toczy się tak, że ludzie popełniają błedy. Chociaż ja nie uważam tego za błąd i wcale nie żaluje niczego. Ale niektórzy są naprawdę bardziej dojrzali, niż powinni być w tym wieku. Ja dużo w życiu przeszłam, ale to juz inna sprawa.

Gość kakamaka12
to moe być grzybica i jak piecze i boli podczas stosunku a do tego krawai( a wcześniejk był taki - biały "serek") to na 99% to grzybica i to już zaawansowana . W twoim przypadku potrzebne będa globulki dopochowwe najprawdpopdobniej. Zawsze możesz zadzwonić do lekarza i sie spytać jak to jest z tym 15 rokiem zycia zanim się udasz. Radziłabym iśc prywatnie.

kakamaka12 ma racje co do symptomów idz do lekarza i to najlepiej dzis