Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana wszystkim

Pytanie do kobietek w ciąży

Polecane posty

najgosza jest presja rodziny która tylko kiedy i kiedy i nie rozumieją jak im mówimy że to nie takie proste. A mnie to boli i już nie mam siły odpowiadać im kiedy bo sama niewiem.

trzymam kciuki!!! aha i modlitwa to i bardzo wiele pomoglo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sto razy wiecej niz lekarze!!!!!!!ja musze spadac napisz na maila jak bedziesz miec jakies pytanai chetnie pomoge mysia321@poczta.fm

oki dziei kochana :) pozdrawiam:) ja też spadam do pracy postaram się odezwać później

ja staram sie dopiero od 3tygodni, wiec watpie zeby za pierwszym razem zaskoczylo :( najgorsze jest to, ze jak czytam inne topiki i widze ile inne pary musialy czekac, to juz mam dosc, dlatego tak jak moje siostra powiedziala: najlepsza jest wpadka, ale jak tu wpasc jak sie swiadomie zrezygnowalo z antykoncepcji wlasnie po to aby zajsc w ciaze; musze przestac o tym myslec, bo sie bede tylko nakrecala i za kazdym razem wyszukiwala objawow, a to dopiero 3tygodnie :( pozdrawiam p.s.dodam, ze ja wczesniej poza apetytem i wzdeciem brzucha nie mialam jakis dolegliwosci zwiazanych z @, a od 3dni mam bole raz po lewej raz po prawej stronie, no i te zaparcia :( czy wy po odstawieniu antykoncepcji tez mialyscie jakies objawy, ze organizm wam swirowal troche?

piszcie na maila chetnie odpowiem! mysia321@poczta.fm ja staralam sie 2 lata siostar wczesniej 3 lata maialm duzo lekow itd troche sie w tym orietuje wiec zapraszam do mailownia

ja powiem szczerze leki odstawiłam kilka lat temu bo mój mąż stwierdził że się truje i niezgadza się żebym brała leki. Więc nie bardzo wiem coś na ten temat. Szczerze spróbuj sobie odpuścić choć ja osobiście myślę że to nie ma nic do rzeczy że kiedy mamy zajść w ciąże jest to gdzieś pisane i żadna psychilka w tym nie przeszkodzi.Choć mogę się mylić. A objawy rzeczywiście mogą być zbiegiem okoliczności i wynikają z myślenia i wsłuchiwania się w swój organizm

ja folik brałam przez 5 miesiecy ale dałam sobie spokój niewiem czy dobrze zrobiłam?

ja brałam folik przez 5 miesiecy później dałam sobie spokój pewnie źle zrobiłam?

Leki typu FOLIK nie truja tylko pomagaja kwas foliowy ma ogromne znaczenie podczas rozwoju komowrek powinno sie go brac w ciazy juz 3 miesiace przed planowaniem ja bralam 4 miesiace jak zaszlam teraz lekarz przepisal mi mocniejszy kwas foliowy !! do tego bralam np. duphaston i clostirberg to leki ktore pomagaly mojej owulacji odbyc sie prawidlowo i jajeczka dojrzewaly no i udalo sie jestem w ciazy to nie sa szkodliwe leki

ja tez biore kwas foliowy/lekarz domowy mi kazal, tzn jako przygotowanie do ciazy/, ale ja bedzie trwalo to tak dluuugo, to nie wiem czy przez tyle czasu warto swoja watrobe tym meczyc wiecie, jeszcze wczesniej, gdy w ogole nie bylam zainteresowana tym tematem, nie bylo mysli o dziecku, to myslalam, ze to takie hop siup i jest, ze tylko pary nieplodne maja problemy, a normalnie w przeciagu tych 3miesiecy sie zachodzi, zwlaszcza, ze slyszalam, ze po tab. anty latwiej jest zajsc; heh a tu prosze ;)

naprawde FOLIK jest niezbedny nawet jak sie staracie 7 miesiecy to warto go brac!!! poczytajcie sobie jak działa kwas foliowy na necie!! podaje jeszcze 2 fajne strony http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=28&dzien=10&miesiac=8&rok=2009&bg=000 tutaj mozna obliczyc kiedy sa dni plodne i jak zajdziecie to to idelanie zgadza sie z tym co lekarz mowi http://www.brzuszek.net/index.php?option=com_content&task=view&id=9&Itemid=20 a tu mozna poczytac co w kazdym tygodniu dzieje sie w ciazy z dzieckiem i matka

a jak bedziesz w ciazy bedziesz zazywac 9 miesiecy witaminy kaws foliowy na poczatku duphastom lub luteine potem magnez i zelazo i co nie bedziesz brac bo watroba sie bedzie meczyc ale dzieko bedzie drowe !!!!! a watroba sie regeneruje!!!!!!!!!!

wiem wiem ja mówiłam o tabl.anty że truja a nie o foliku

ja poprostu przestałam brać folik bo stwierdziłam że skoro mam odpuścić to odpuścić jak tu nie myśleć gdy codziennie sięga się po folik.

bierz folik jakbys brala witaminy codziennie i tyle malenka tabletka nie ma niz wspolnego z myslami wezmiesz rano czy wieczorem obojetne !! ja juz serio spadam zapraszam na maila pa powodzenia

Gość daisy28
o bozeeee jeszcze wpieprz wlasny sluz i powiedz nam jak smakuje,moze po tym mamy poznac ze w ciazy jestes? dzizas,kobiety sa obrzydliwe czasem;/

daisy o co Ci kaman bo nierozumiem?