Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cx 123

pytanie do mam

Polecane posty

Gość cx 123

czy ciąża, poród i początki macierzyństwa naprawdę są takie ciężkie?

Gość cx 123
najtrudniej słyszałam , że jest trafić na spokojną krowę by można było wózkiem z dzieciakiem pod jej cycek podjechać

Gość cx 123
hahaha podszyw taki 7/10 a ty ladaco czasem facetem nie jesteś?

Gość mimammuna
nie jest to prawdą :) Ciąże są różne: bywają ciężkie, gdyż niektóre kobiety okropnie wymiotują a to przyjemne nie jest. Jednak samopoczucie chyba zazwyczaj, przy chcianym dziecku, jest dobre. Ja czułam się bardzo kobieca i dostojna a miałam 24 lata. Troszkę źle mi sie chodziło pod koniec ciąży, gdyz była onegdaj ciężka zima:). Natomiast macierzyństwo może być cudowne, mimo niesprzyjających warunków. Miałam depresje poporodową, o której bałam sie mówić najbliższym, bo by mnie wyśmiali- to było 15 lat temu. Jednak mimo tego dziecko zmienia człowieka. Mimo, że nie śpisz czasem całymi nocami- nie czujesz zmęczenia. Należy tylko troszkę zadbać o siebie w dzień. Gdy dziecko idzie spać- idziesz spać i ty. Teraz z pampersami jest wygodniej. Kiedyś trzeba było prać pieluszki a i tak znajdowałam czas na chwilkę snu. Odrobina zdrowego rozsądku i wszystko będzie OK. A miłość do dziecka załatwi resztę:)

Gość Polinkaaa
nie to nie jest prawda :) ciaza kazda inna, poczatki macierzyństwa moga byc bardzo miłe i proste jesli dobrze sie zorganizujesz :)

Gość cx 123
dzieki za opinie, ja od niedawna mysle nad tym czy nadaje sie na matke. Kocham dzieci ale przeraza mnie ciaza, poród, pierwsze miesiace....

Gość taka jedna farbowanaaa
mnie tylko porod przeraza