Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddandulka

rodzice

Polecane posty

Gość ddandulka

jak czesto odwiedzacie swoich rodzicow i w czym im pomagacie?

moi mieszkaja daleko,wiec 2-3 razy w roku i w nioczym praktycznie nie pomagam...jego mieszkaja blisko i widujemy sie raz na 2 miesiace..pomaga jedynie przy przycinaniu drzew raz do roku i myciu czegos tam w konstrukcji domu tez raz do roku...to starzy ludzie,wiec wlazenie na drabine nie jest wskazane

Gość ddandulka
moi bylli alkoholikami, teraz mama ma alkoholowy zanik mozgu. Wiecznie slysze pretensje, ze nie pomagam a to ja jezdzilam do niej do szpitala, potem odwiedzam ich co 2 dzien i o co ojciec poprosi to robie. A wiecznie slysze, ze nic dla nich nie robie. Chodzi o to, ze nie sprzatam chyba u nich....ale ja mam wlasny dom i w nim nawet nei mam czasu sprzatac. A moj facet nie zgadza sie, zebym im nosila zakupy bo mowi, ze moj ojciec jest zdrowy i jakos ostatnie 10 lat nie interesowalo go kto sprzata w chacie...

Gość mooooże
Kiedyś sporo pomagałam. Teraz mało, nie ma na to czasu, poza tym radzę sobie sami świetnie, spędzam u nich ok. 2 tygodnie latem i wtedy ostro pomagam.

Gość ddandulka
ostatnio nie bylo mnie 3 dni bo mialam szkole, bylam w poniedzialek, od wczoraj mam walniete zatoki i ledwo zyje a ojciec dzwoni z rykiem, ze nie musze matki w ogole odwiedzac. Ze zaoferowalam pomoc. No tak ale preciez nie bede mu prowadzic domu :( jak trzeba to umawiam ja do lekarza, zalatwiam recepty...jak mnie o cos poprosi to tez sie staram....moj brat nie pokazywal sie 2 miesiace, ani razu nie byl u niej w szpitalu....a dzis uslyszalaam jakie on dobre dziecko jest bo zakupy mu zrobil w sobote.

Gość mooooże
Tak bywa, nie bierze tego do siebie...

Gość ddandulka
dlatego pytam bo nie wiem....przeciez ja tez mam obowiazki, do tego pracuje, studiuje zaocznie....i powiem szczerze, ze mam do nich zal, za to, ze sie wychowalam w takim domu, ze ojciec mnie tylko bluzgal....a on mi teraz mowi, ze ja sobie wymyslam bo nikt nie mial tak dobrze jak ja

Gość ddandulka
pieniedzy nie maja wiecznie (bo choroba mamy a guzik prawda bo jej leki kosztuja 3zl na refundacje a lekarze powiedzieli, ze oni nie pomoga, jest to normalne "zapicie sie") i wymagal od nas ojciec pomocy finansowej tez. Byl nam winien 600zl, w koncu sie upomnialam bo musialam zaplacic gaz to byla awantura a idzie i na automatach przegrywa :( a my wynajmujemy mieszkanie, placimy moja zaoczna szkole i tez nam ciezko :( a z zakupami to wyglada tak: przychodze po pracy do nich, ojciec wrecza mi liste, kase i wypad do sklepu. Ostatnio moj facet sie wpienil o to i mi zabronil....

Gość mooooże
Niestety mając takich rodziców najlepiej jest mieszkać minimum 100 km od nich...To twój ojciec powinien przedewszystkim opiekować się twoją matką.

Gość ddandulka
no wlasnie nie mam mozliwosci sie stad przeprowadzic, od 9 lat mam tu stala prace, moj chlopak tez. A mnie nie chodzi o to zebym ich olala. Tylko niech powie co mam robic. Nigdy mu nie odmowilam. A jak mu to mowie to ma agresora i, ze on "nie potrzebuje zadnej pomocy". Umowilam sie z psychiiatra na wtorek za tydzien, powaznie. Niech mi pwoe do czego jako dziecko jestem zobowiazana bo ja nie daje rady.

Gość mooooże
Na pewno nie masz obowiązku być na każde skinienie Twojego ojca.

Gość ddandulka
moze ktos jeszcze cos napisze?

Gość ddandulka
up