Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja89

I co teraz?

Polecane posty

Gość patrycja89

Cześć dziewczyny,mam nadzieję,że któraś z Was miała podobny przypadek albo kogoś znajomego z tym problem.Zacznę od początku: mój narzeczony jest z Afryki,wyjechał do Austrii i tam starał się o wizę.Tydzień temu dostał niestety list ,że ma 2 tygodnie na opuszczenie kraju.Prosił o pomoc prawnika,ale chyba nic z tego.Jak na razie plan jest taki,że chłopak przyjedzie do mnie,ryzykując ,że mogą go zatrzymać na granicy.Ale co potem?Jeżeli uda mu się przyjechać do Polski to ma dalej żyć nielegalnie?Są jakieś szanse ,że uda mu się zdobyć wizę w Polsce?Co mam zrobić,gdzie się udać?Pomóżcie:(

Gość I am so sorry for you
a ma wize zeby wjechac do pl?

Gość patrycja89
nie ma ,dlatego pisałam ,że będzie ryzykował :(

skoro nie ma wizy to nawet nie ma co probowac bo i tak go nie wpuszcza.

Gość patrycja89
Przecież teraz jesteśmy w chengen i nie ma kontroli granicznych..nikt nie stoi na przejściach granicznych,ale zdarza się , że policja zatrzymuje np. autobus i sprawdza czy nikt nie przewozi jakis tam nielegalnych rzczy i przy okazji sprawdza czy osoby spoza europy maja wize..:( i wtedy po ptakach

Gość patrycja89
schengen sorry

a jaka ma teraz wize i do kiedy?

Gość patrycja89
powiem szczerze ze nie znam sie na tym , ale wiem ze Austri to byl pierwszy kraj w ktorym sie zarejestrowal i dlateog dostal tamtejszy dowod osobisty, zrobil tam prawo jazdy ,byl zameldowany,a teraz ma 2 tyg na wyjazd bo mu nie przyznali wizy

Gość Jazda koksy
Przeciez schengen obejmuje tylko niektore kraje i to chyba tylko europejskie

Gość patrycja89
Austria jest w strefie schengen

tak ale autorce chodzilo zapewne o to, ze nie sprawdza go na granicy polsko-austriackiej. Niestety raczej twoj narzeczony nie ma szans na dostanie wizy w Pl bo bedzie tu przebywal nielegalnie. Moga go deportowac i wbic misia w paszport i nie bedzie mogl przyjechac tu przez kilka lat

Gość patrycja89
No własnie tutaj zaczynaja sie schody;/ z tego co wiem to poratowalby nas tylko slub ktory musielibysmy wziasc w afryce, wtedy on moglby sie starac tam o paszport?nie jestem pewna..albo jakbym urodzila jego dziecko,wtedy z tego powodu mialby wstep do polski ale pewnie tylkona okreslony czas;/ to wszystko jest bezsensu

slub pozwolilbu mu starac sie o wize nie o paszport. A urodzenie dziecka nie jest powodem do wydania wizy

Gość patrycja89
aha to wize a nie paszport,a z dzieckiem ..ehh juz sama nie wiem, zadzwonie jutro do ambasady,moze tam mi cos pomoga?;/

ale sluchaj co ci pomoga w ambasadzie skoro on nie ma wizy na pobyt w polsce??

Gość patrycja89
teraz nie moge bo studiuje,najszybciej moglaby, za 3 lata,a do tego czasu jesli uda mu sie do mnie przyjechac to bedzie nielegalnie;/ :(

Gość patrycja89
moze powiedza mi ze jak zrobie to i tamto to jest szansa ..moze powiem ze juz jestem w ciazy i czy jest jakas szansa zeby mieszkal w polsce skoro jest ojcem ..nie wiem naprawde, do tej pory mysllalm ze po tylu latach starania o wize dostanie ja ..mylilam sie

Dobra rada za darmo: nie wyrywaj sie z dzieckiem w celu zalatwienia wizy. Najpierw poznaj dobrze partnera i jego rodzine a potem decyzja o dziecku. Jak dlugo go znasz?

to ci powiedza, ze musi jechac do afryki i tam starac sie o wize do polski. Zrozum to jest prawo i ich nie interesuje ciaza i inne takie.

Gość feelin blue
nie sprawdza go na granicy polsko-austriackiej, bo polska nie graniczy z austria. genialny pomysl :D

Gość patrycja89
2 lata,dzieki za rade,masz racje.To widze ze rzeczywiscie chyba jedynym rozwiazaniem jest slub w afryce

ha faktycznie :D ale ze mnie glab

Gość patrycja89
heh kazdemu sie zdarza:)

Poszukaj jakiegos prawnika zajmujacego sie sprawami emigracyjnymi w Polsce. Zapytaj o ten slub w Afryce i wszystkie warunki, ktore musicie spelnic, aby twoj ukochany dostal pobyt staly w PL

Gość patrycja89
No bede musiala...dzieki wam wszystkim za porady.uciekam spac.dobranoc